Δώρο Πάσχα 2011: πότε, ποιοι και πόσο παίρνουν

Πότε θα δοθεί το δώρο Πάσχα φέτος, ποιοι θα το πάρουν τελικά και πόσο θα είναι; Όλες οι ημερομηνίες αναλυτικά όπως ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι περικοπές μισθών και συντάξεων που επιβλήθηκαν σε εκτέλεση των όρων του μνημονίου, έχουν διάρκεια, αφού και το Δώρο Πάσχα θα δοθεί “κουτσουρεμένο” στους δικαιούχους επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την θέση μισθωτών και των συνταξιούχων που βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα πληρωθούν το Δώρο Πάσχα την Πέμπτη 14 Απριλίου και την σύνταξη του μηνός Μαΐου 2011 τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου.

Το ποσό του δώρου Πάσχα έχει διαμορφωθεί στα 200 ευρώ με την προϋπόθεση ότι ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας του και το μηνιαίο ποσό της κύριας σύνταξης δεν υπερβαίνει τα 2500 ευρώ. Εφόσον η κύρια σύνταξη ξεπερνά το ποσό αυτό, δεν καταβάλλεται επίδομα. Αντίθετα για τις επικουρικές συντάξεις δεν ισχύουν οι προαναφερόμενοι περιορισμοί.

Όσον αφορά τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί κανονικά τη Μεγάλη Τετάρτη, χωρίς βεβαίως μέχρι τώρα να έχουν επέλθει περικοπές στο ύψος των αποδοχών τους.

Για τους μισθωτούς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, το πλαφόν των 200 ευρώ ισχύει και γι αυτούς και υπόκειται σε κρατήσεις, αρκεί οι μεικτές αποδοχές τους να μην ξεπερνούν τις 3000 ευρώ μηνιαίως συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων.

Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται στους μισθωτούς του Δημοσίου 10 μέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.