“Έλληνες πίσω από τα πλαστά κέρματα ευρώ”

Ελληνικά μυαλά φέρονται να είναι πίσω από το σκάνδαλο με τα πλαστά κέρματα ευρώ, σύμφωνα με ανθελληνικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Τι γράφει το Spiegel;

Μετά το δημοσίευμα για πιέσεις από το ΔΝΤ για άμεση αναδιάρθρωση χρέους, που το διέψευσε σύσσωμο το σύμπαν, το γερμανικό περιοδικό Spiegel ξανακτυπά.

Αυτή τη φορά, ανακάλυψε -στα ξαφνικά- «ελληνικά μυαλά» πίσω από το κύκλωμα με τα κάλπικα κέρματα του 1 και των 2 ευρώ.

Το Spiegel χρεώνει στην Ελλάδα τη μεγάλα απάτη με πλαστά κέρματα που αντάλλαξαν παραχαράκτες στη Bundesbank με εκατομμύρια γνήσια ευρώ.

Το περιοδικό αναφέρει ότι η πρώτη ύλη προέρχεται από χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία τονίζοντας ότι «η εισαγγελία της Φρανκφούρτης πιστεύει ότι πρόκειται για υπολείμματα ‘κοπιαρισμένων’ κερμάτων, τα οποία μετά από ανεπαρκή ανακύκλωση σε διεθνείς αγορές πρώτων υλών πωλήθηκαν και επανασυντέθηκαν από τους παραχαράκτες εν μέρει στην Κίνα».

Όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον τρεις άνδρες και μία γυναίκα αεροσυνοδοί φέρονται να μετέφεραν στη συνέχεια παράνομα τα κέρματα σε δόσεις αξίας μέχρι και 10.000 ευρώ και να τα αντάλλαξαν στην Bundesbank.

Δεν αναφέρει, βέβαια, ότι πριν από μία εβδομάδα είχαν εξαρθρώσει στη Φρανκφούρτη σπείρα παραχαρακτών και –κυρίως- το πώς από εκεί οδηγήθηκαν στην «υπαίτια» Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.