Σοκ στο Δημόσιο: αύξηση ωραρίου, σταθερός μισθός

Τι αλλαγές φέρνει το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ που αναμένεται το καλοκαίρι;

Από το προσεχές φθινόπωρο αναμένεται να ισχύσει και το νέο ωράριο στο δημόσιο.Αύυτό προβλέπει αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο από 37,5 ώρες σήμερα σε 40 ώρες, η οποία δεν θα συνοδευθεί με αύξηση μισθού.

Αυτό σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση προβλέπει την απογευματινή λειτουργία κάποιον υπηρεσιών του δημοσίου τομέα,και θα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους.

Όλα δείχνουν και με βάση της δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών πώς αφού πρώτα οργανώσουν τις υπηρεσίες που χρειάζεται να λειτουργήσουν και απογεύματα, γιατί αυτό δεν είναι απαραίτητο για όλες τις υπηρεσίες σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν την Δευτέρα και την Τετάρτη τα απογεύματα που δεν εργάζονται οι ιδιωτικοί (και θα μπορούσαν να διεκπεραιώσουν κάποια δουλεία τους στον δημόσιο τομέα) και να μειώσουν το ωράριο της Παρασκευής όπου δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη λειτουργίας, ώστε να εξοικονομήσουμε από την Παρασκευή κάποιες ώρες, που θα πάνε Δευτέρα και Τετάρτη.

Το 40ωρο στο Δημόσιο είναι απόφαση της κυβέρνησης, θα γίνει χωρίς αύξηση μισθών και αυτή η μισή ώρα παραπάνω εργασίας την ημέρα θα ισοδυναμεί με πρόσληψη 45.000 ατόμων.Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Ραγκούσης και στο νέο σύστημα προσλήψεων και προαγωγών που θα εφαρμοστεί, τονίζοντας ότι «εδώ και 1,5 χρόνο δεν υπάρχει καμία ρουσφετολογική πελατειακή πρόσληψη».

Όσον αφορά τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που δεν έχουν ακόμη προσληφθεί, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι Θα απορροφηθούν σταδιακά το επόμενο διάστημα, έχοντας προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων. Είναι θέμα του 2011, 2012 το πολύ για κάποιες ειδικές περιπτώσεις το 2013, εκτίμησε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.