Γιατί κλείνει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Χρεοκοπία

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στη Μακεδονία, καθώς η Έλληνική Βιομηχανία Ζάχαρης είναι στο χείλος της χρεοκοπίας. Γιατί κλείνει η ΕΒΖ;

Λουκέτο ετοιμάζεται να μπει στα δύο εργοστάσιά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στις Σέρρες και την Ορεστιάδα, οδηγώντας στην ανεργία 164 εργαζομένους.

Σύμφωνα με την βουλευτή Ευαγγελία Αμανατίδου, μετά από μια σειρά λανθασμένων κυβερνητικών επιλογών, τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη βόρεια Ελλάδα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς επαρκή πρώτη ύλη για τη λειτουργία τους.

Όπως επισημαίνει η κ. Αμανατίδου οι αγρότες δεν πείστηκαν να σπείρουν τεύτλα θεωρώντας ανεπαρκή τα προβλεπόμενα οικονομικά κίνητρα μετά και το απογοητευτικό 2010 που θεωρήθηκε και η χειρότερα χρονιά της δεκαετίας.

Συγκεκριμένα, με τεύτλα σπάρθηκε φέτος μόλις το 1/3 των στρεμμάτων από το στόχο που είχε τεθεί, με απόδοση μόλις το 1/5 της εθνικής ποσόστωση με αποτέλεσμα η υπολειπόμενη ποσότητα να παραχθεί εκτός Ελλάδας σε Γαλλία και Γερμανία για λογαριασμό της ΕΒΖ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να διασφαλίσουν οι εργαζόμενοι τις θέσεις εργασίας τους και με ποια κριτήρια θα συνεχίσουν οι παραγωγοί να καλλιεργούν στα επιθυμητά επίπεδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.