“Μαφιόζοι” αδειάζουν φαρμακεία και πωλούν στο εξωτερικό

Πώς αδειάζουν τα φαρμακεία και στήνουν τη μαύρη αγορά του φαρμάκου και το καρτέλ για εξωτερικό.

Όταν πήγε το πρωί στη δουλειά του, στο φαρμακείο του, βρέθηκε μπροστά σε ένα άδειο, μα εντελώς άδειο μαγαζί. Σπρώχνοντας με το πόδι μια άδεια κούτα συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για ολική αφαίρεση πανάκριβων εμπορευμάτων μα ακόμη και πάγκων, καλλυντικών και βέβαια της ταμειακής μηχανής.

Πολλές ήταν πάντα και οι επιθέσεις για αφαίρεση ναρκωτικών φαρμάκων. Αλλά τέτοια ληστρική επίθεση δεν «είχαν αντιμετωπίσει» οι φαρμακοποιοί.

Στους πέντε πρώτους μήνες του 2011, όπως καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, από τις 45-50 σοβαρές επιθέσεις που έχουν δεχτεί περίπου το ένα τρίτο αφορούν την οργανωμένη και ολική αφαίρεση εμπορεύματος.

Μια περίπτωση έγινε μάλιστα με ριφιφί. Οι δύο πιο πρόσφατες περιπτώσεις την περασμένη εβδομάδα στον Άγιο Δημήτριο και στο Παλαιό Φάληρο αφορούσαν φαρμακεία με πολύ μικρό ετήσιο τζίρο.

«Αυτό το εμπόρευμα από πανάκριβα φάρμακα εκτρέπεται στη μαύρη αγορά. Πρόκειται κυρίως για φάρμακα που είναι εξαγώγιμα καθώς η τιμή τους είναι σχετικά φτηνή στην Ελλάδα και ακριβή στην Ευρώπη των “27”. Είναι φάρμακα που παρουσιάζουν ελλείψεις και έχουν κατηγοριοποιηθεί χαμηλά αν και είναι πολύ ακριβότερα ευρωπαϊκά. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι έχουμε να κάνουμε μ’ ένα καινούργιο κύκλωμα», δήλωσε ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ατικής, Ηλ. Γιαννόγλου, και ο ίδιος θύμα δύο φορές ολικής αφαίρεσης εμπορεύματος στην πλ. Αμερικής.

«Εχουμε να κάνουμε με οργανωμένο κύκλωμα που βεβαίως και δεν είναι πρεζάκια, αφού αυτοί δεν έχουν την ικανότητα να πραγματοποιήσουν τέτοια επιχείρηση, ούτε έχουν δυνατότητα να πουλήσουν “στον δρόμο” τέτοια εξειδικευμένα φάρμακα. Ολα παίρνουν τον δρόμο τους, λίγα είναι αυτά για την πιάτσα ναρκωτικών», συμπληρώνει ο κ. Γιαννόγλου.

Διαβάστε πώς τη σκότωσαν τα χάπια που αγόρασε από το ίντερνετ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.