Κλειδάριθμος Τaxisnet για ηλεκτρονικές δηλώσεις: πώς τον αποκτάτε

Συνωστισμός επικρατεί στις εφορίες καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι σπεύδουν να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο Taxisnet που είναι απαραίτητος σε αρκετές περιπτώσεις ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Χιλιάδες φορολογούμενοι σπεύδουν να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο Taxisnet που απαιτείται σε αρκετές περιπτώσεις για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο, είναι πολλά τα σημεία που αγνοούν και τα οποία κατέγραψε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να διευκολύνει τους φορολογούμενους κατά τη διαδικασία.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κατέγραψε τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα των φορολογουμένων και δίνει απαντήσεις αναφορικά με την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και τη χρήση ή μη του ειδικού «κλειδάριθμου» για πρόσθετη ασφάλεια των συναλλαγών.

Με το νέο σύστημα Τaxisnet, ο λογιστής του φορολογούμενου δεν απαιτείται να γνωρίζει τους κωδικούς πρόσβασης που επέλεξε ή τον κλειδάριθμο που εκδίδεται αποκλειστικά για εκείνον κατά την εγγραφή του. Μετά την εξουσιοδότηση του φορολογούμενο στο λογιστή -και με την προϋπόθεση ότι θα την αποδεχθεί- θα μπορεί να ενεργεί για λογαριασμό του φορολογούμενου αυστηρά στα αντικείμενα για τα οποία εξουσιοδοτήθηκε.

1. Είχα κωδικούς πρόσβασης πριν τις 6/12/2010 και δεν έχω πάρει κλειδάριθμο. Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες;

Αν είστε παλιός χρήστης οι κωδικοί σας θα είναι σε ισχύ μέχρι 31/12/2011.
Στο διάστημα αυτό προκειμένου να εκμεταλλευθείτε όλες τις σταδιακά παρεχόμενες δυνατότητες του νέου συστήματος θα πρέπει να επισκεφτείτε αυτοπροσώπως το τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ. και να λάβετε τον κλειδάριθμο σας. Τα μόνα στοιχεία που απαιτούνται είναι ο Α.Φ.Μ. σας, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Τμήμα Μητρώου θα παραλάβετε τον κλειδάριθμο που είναι απαραίτητος για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

2. Κατά την είσοδο μου στο σύστημα εμφανίζεται μήνυμα κλείδωσε ο κωδικός μου. Τι πρέπει να κάνω;

Αν έχετε καταχωρήσει πάνω από έξι φορές, τους κωδικούς πρόσβασης, για την εισαγωγή σας, στον λογαριασμό σας, το σύστημα κλειδώνει. Για να σας δοθεί πάλι η δυνατότητα πρόσβασης, επικοινωνήστε με την Υπηρεσία μας, αναφέροντας το αίτημα μαζί με τα στοιχεία σας ( ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, username, και τηλέφωνο επικοινωνίας).

3. Ποια είναι η διαδικασία εγγραφής νέου χρήστη;
Η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται σε 3 βήματα:

α. Εγγραφή. Από την ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. www.gsis.gr, επιλέγετε Υπηρεσίες προς Πολίτες/επιχειρήσεις/επιτηδευματίες και στη συνέχεια Αρχική εγγραφή και συμπληρώνετε την αίτηση δηλώνοντας, όνομα χρήστη (username)και κωδικό (password) που επιθυμείτε.

β. Παραλαβή κλειδάριθμου.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης λαμβάνεται σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο ΑΦΜ , η ημερομηνία και η ώρα υποβολής καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. για την έγκριση της αίτησης και την παραλαβή του κλειδάριθμου (αν τα προσωπικά στοιχεία του υποψήφιου χρήστη έχουν μεταβληθεί, όπως για παράδειγμα η αστυνομική ταυτότητα, τότε θα πρέπει να μεταβεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Για την περίπτωση που ένα Φυσικό Πρόσωπο αδυνατεί να προσέλθει στη Δ.Ο.Υ. για να παραλάβει τον κλειδάριθμο αυτοπροσώπως και να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης, μπορεί να πάει αντιπρόσωπός του προσκομίζοντας Ειδικό Πληρεξούσιο από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα. Παράλληλα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε, έρχεται ενημερωτικό μήνυμα για την έγκριση της αίτησής σας και σας υπενθυμίζετε και το username

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τα Νομικά πρόσωπα, τον κλειθάριθμο πρέπει να παραλάβει ο νόμιμος Εκπρόσωπος της Εταιρείας, μόνο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή αντιπρόσωπός του, προσκομίζοντας Ειδικό Πληρεξούσιο από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα.

γ. Ενεργοποίηση του λογαριασμού.

Από τις υπηρεσίες πιστοποίησης επιλέγετε Ενεργοποίηση Λογαριασμού. Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού απαιτείται να συμπληρώσετε α) username και κωδικό (password) που επιλέξατε κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής. β) τον κλειδάριθμο που σας δόθηκε στη Δ.Ο.Υ. με ακρίβεια , συμπεριλαμβάνοντας τις παύλες. γ) τα γράμματα που διακρίνετε στην εικόνα . Εάν τα γράμματα δεν είναι ευδιάκριτα δοκιμάστε μια άλλη εικόνα. Στη συνέχεια θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης και να επιλέξετε ενεργοποίηση για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

4. Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται να γίνει επανεγγραφή;

Υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται να πραγματοποιηθεί επανεγγραφή στο σύστημα.
1η περίπτωση. Είμαι Παλαιός χρήστης (χρήστης πριν τις 06/12/2010) και δεν θυμάμαι τους κωδικούς πρόσβασης.
2η περίπτωση. Είμαι Νέος/Παλαιός Χρήστης που έχω ενεργοποιήσει τον λογαριασμό μου στο Νέο TAXISnet και έχασα κωδικό (password) και κλειδάριθμο.

Μετά την επεναγγραφή θα πρέπει να απευθυνθείτε στη Δ.Ο.Υ. για την παραλαβή νέου κλειδαρίθμου.

5. Έκανα εγγραφή νέου χρήστη ή επανεγγραφή και ξέχασα το username. Τι πρέπει να κάνω;

Μετά την παραλαβή του κλειδάριθμου από τη Δ.Ο.Υ, το σύστημα σας αποστέλλει e-mail, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της έγκρισης της αίτησης και σας υπενθυμίζει και το username.

6. Ξέχασα τον κωδικό (password). Πώς μπορώ να τον ανακτήσω;

Η επιλογή «Ξέχασα τον κωδικό μου» μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει με κλειδάριθμο τον λογαριασμό τους. Για την είσοδο στην υπηρεσία αυτή είναι απαραίτητος και ο κλειδάριθμος.

7. Πώς μπορώ να κάνω αλλαγή username;

Δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης αλλαγής του username με το νέο σύστημα. Για να αλλάξετε το username, πρέπει από τις υπηρεσίες πιστοποίησης να κάνετε επανεγγραφή, όπου έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε νέο username.

Μετά την επανεγγραφή θα πάτε στη Δ.Ο.Υ. να πάρετε νέο κλειδάριθμο και στη συνέχεια ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

8. Πώς κάνω ενεργοποίηση λογαριασμού;

Επισκεφτείτε τη σελίδα του Νέου Taxisnet και ακολουθείστε την εξής διαδρομή «Υπηρεσίες προς πολίτες» ή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» και στη συνέχεια «Ενεργοποίηση Λογαριασμού».

9. Έχω κλειδάριθμο και δεν μπορώ να κάνω ενεργοποίηση του λογαριασμού.

Για να κάνετε ενεργοποίηση του λογαριασμού σας, θα πρέπει με προσοχή να καταχωρήσετε τους κωδικούς πρόσβασης (πεζά ή κεφαλαία, ανάλογα την επιλογή που έχετε κάνει), τον κλειδάριθμο με τις παύλες από το αλφαβητικό μέρος του πληκτρολογίου και τα στοιχεία της εικόνας.

10. Έχω κλειδάριθμο και κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού, εμφανίζεται μήνυμα «Λανθασμένη Εισαγωγή». Πού οφείλεται αυτό;

Αυτό οφείλεται στη λανθασμένη πληκτρολόγηση των χαρακτήρων της εικόνας. Έχετε την δυνατότητα, να αλλάξετε χαρακτήρες πατώντας τα βελάκια που βρίσκονται δεξιά της εικόνας.

11. Έχω κλειδάριθμο και κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού, εμφανίζεται μήνυμα «Δεν βρέθηκε αίτηση εγγραφής με τα στοιχεία που εισάγετε». Πού οφείλεται αυτό;

Αυτό οφείλεται στη λανθασμένη πληκτρολόγηση του ονόματος χρήστη (username) ,του ΑΦΜ ή του κλειδάριθμου. Θα πρέπει να πληκτρολογήσετε προσεκτικά το όνομα χρήστη (username) και τον ΑΦΜ. Κατά την εισαγωγή του κλειδάριθμου θα πρέπει να πληκτρολογήσετε και τις παύλες από το αλφαβητικό μέρος του πληκτρολογίου.

12. Έχω κλειδάριθμο και κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού, εμφανίζεται μήνυμα «Λάθος Κωδικός». Πού οφείλεται αυτό;

Αυτό οφείλεται στη λανθασμένη πληκτρολόγηση στο πεδίο του κωδικού (password). Θα πρέπει να πληκτρολογήσετε προσεκτικά τον κωδικό. Ιδιαίτερη προσοχή στην ένδειξη ‘caps lock’, η οποία θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη μόνο εάν ο κωδικός σας περιέχει κεφαλαία γράμματα.

13. Πώς μπορώ να πάρω τον πρόσθετο ρόλο;

Θα πρέπει να έχετε πάρει κλειδάριθμο και να έχετε ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας. Για να λάβετε τον Πρόσθετο

Ρόλο αφού συνδεθείτε με τους κωδικούς σας στην επιλογή <<ο λογαριασμός μου >> ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

α. Διαχείριση Λογαριασμού
β. Πρόσθετος ρόλος
γ. Υποβολή αίτησης πρόσθετου ρόλου

14. Ποιον μπορώ να εξουσιοδοτήσω για τις φορολογικές υποχρεώσεις του Νομικού Προσώπου;

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας θα πρέπει να πάει στο τμήμα Μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ , να πάρει τον κλειδάριθμο της εταιρίας και στη συνέχεια να ενεργοποιήσει τον λογαριασμό της. Από την επιλογή Εξουσιοδοτήσεις έχετε δύο δυνατότητες:

α. Εξουσιοδότηση σε Λογιστές /Λογιστικά Γραφεία (προϋπόθεση να έχουν πάρει τον πρόσθετο ρόλο).
β. Εξουσιοδότηση σε Εκπροσώπους της εταιρίας (οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, πιστοποιημένο και ενεργοποιημένο με κλειδάριθμο).

Σημείωση: Αν θέλετε να εξουσιοδοτήσετε τον μισθωτό λογιστή της εταιρίας, θα τον εξουσιοδοτήσετε σαν εκπρόσωπο.

15. Ποιος και πώς θα υποβάλει τις δηλώσεις του Νομικού προσώπου ηλεκτρονικά;

Οι δηλώσεις των Νομικών Προσώπων υποβάλλονται με τους προσωπικούς κωδικούς του ατόμου που έχει εξουσιοδοτηθεί. Ο εξουσιοδοτηθείς, από τον προσωπικό του λογαριασμό και από το εικονίδιο Εφαρμογές taxisnet (όλες), επιλέγει τα έντυπα και στη συνέχεια επιλογή ρόλου όπου δηλώνει επιθυμώ να:

α. δράσω για τον εαυτό μου ή
β. δράσω ως εκπρόσωπος Νομικού Προσώπου

Σημείωση: και ο εξουσιοδοτηθείς πρέπει να είναι χρήστης της Υπηρεσίας TAXISnet και να έχει ενεργοποιήσει τον λογαριασμό του με κλειδάριθμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

27 Σχόλια

 1. νομίζω ότι το taxisnet έχει καλές προοπτικές και μακάρι το να βάλει μια τάξη στην Ελλάδα, αλλά προς το παρόν το όνομα που θα το χαρακτήριζε καλύτερα είναι CHAOSnet

 2. Είμαι παλιός χρήστης και οι κωδικοί μου θα είναι σε ισχύ μέχρι 31/12/2011.
  Στο διάστημα αυτό προκειμένου να εκμεταλλευθώ όλες τις σταδιακά παρεχόμενες δυνατότητες του νέου συστήματος επισκέφτηκα 15.12.2011 αυτοπροσώπως το τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ. Α’ Καλλιθέας για να λάβω τον κλειδάριθμο μου. Γράφετε εδώ ότι τα μόνα στοιχεία που απαιτούνται είναι ο Α.Φ.Μ. μου και αστυνομική ταυτότητα.
  Στο Τμήμα Μητρώου όμως βρήκαν ότι δεν έχω κάνει αίτηση για κλειδάριθμο και ότι θα πρέπει να μπω με τους κωδικούς που έχω στο σύστημα και να κάνω αίτηση και μετά να πάω να πάρω κλειδάριθμο. Πώς να κάνω αυτή την αίτηση; Σε ποια σελίδα υπάρχει;

 3. ΣΕ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ.
  ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ TAXISNET-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ
  ΧΡΗΣΤΗ-ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ-ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ-ΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ USERNAME KAI
  ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ PASSWORD.ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  ΠΟΥ ΣΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ «ΥΠΟΒΟΛΗ».ΕΚΤΥΠΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ.ΚΑΙ
  ΠΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ
  ΧΑΡΤΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΦΜ ΣΟΥ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ.

 4. ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ USER NAME EΒΑΛΑ ΤΗΝ E MAIL ADDRESS MOY.STHN SYNEXEIA ΠΑΤΗΣΑ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ USER NAME: USER8………..
  TΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΦΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ USER NAME.
  BOHΘΕΙΑ EIMAI..AΡΧΑΡΕΙΟΣ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  .

 5. ΒΟΗΘΕΙΑ΄΄ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΦΜΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΦΕΣΗ ΠΑΣΓΟΥΟΡΔ ΕΓΡΑΨΑ 7 ΝΟΥΜΕΡΑ[ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ].ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΕΦΟΡΙΑ??

 6. Ενεργοποιησε το caps lock να γραψεις κεφαλαια το USER….ισως φταιει
  αυτο.

 7. παιδια βοηθεια εβαλα το αφμ αλλα λαθος ονομα μπορω να το διορθωσω?

 8. ΕΙΜΑΙ 70 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΟΡ.ΔΗΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ
  ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ (1…..2…..3….)ΓΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 9. ΥΠΟΒΑΛΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ TAXIS ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΦΕΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ. ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΟΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΛΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΤΙ «ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΗΔΗ ΑΙΤΗΣΗ» ΕΝΩ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΕΙ. ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ???

 10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΚΑΝΑ ΑΡΧΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ (ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ) ΣΗΜΕΡΑ 9/4.
  ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ? ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑ?
  ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 11. ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ.ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΜ ΜΟΥ(ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΠΕΡΣΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ).ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΡΕΓΑΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΜ ΜΟΥ Κ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ»!!!ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ???

 12. @ΚΩΣΤΑΣ Επειδή πλέον είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων το υπουργείο οικονομικών αποστέλλει από μόνο του έντυπα στους φορολογούμενους που αναγράφουν προσωρινό username, προσωρινό password και τον ηλεκτρονικό κλειδάριθμο. Ίσως γι’αυτό να μη δέχεται το σύστημα την εγγραφή νέων χρηστών. Με την παραλαβή του εντύπου πρέπει να γίνει ενεργοποίηση του λογαριασμού και αλλαγή του username και password.

  Στο link από κάτω μπορείς να δεις αν θα λάβεις τον κλειδάριθμο ταχυδρομικώς χωρίς να κάνεις αίτηση

  https://www1.gsis.gr/gsisapps/gsisinfo/kleidarithmoiCreated.htm

  Βάζεις ΑΦΜ και και πατάς «αναζήτηση»

 13. ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?

 14. τι πραγματα ειναι αυτα, με ποιο δικαιωμα υποχρεωνουν ανθρωπους που ειναι ασχετοι με την τεχνολογια να κανουν ηλεκτρονικα την φορολογικη τους δηλωση

 15. Α! Γειά σου ανώνυμε κι εγω μαζι σου,τι πραγματα ειναι αυτα.Είναι να απορει κανεις σε τι ταλεπωρειες βαζουν τους
  πολιτες

 16. καλα τα εχουν χασει οι τ@@@@@@@ τι αλλο θελουν απο μας?
  αλλου τρων αλλου πινουν αλλου παν και τα δεινουν…χαοςςςςςςςς

 17. που θα βαλω τον κωδικο για να στειλω ηλεκτρονικα την αιτηση?γιατι δεν το βγαζει

 18. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΦΑΛΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙς;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 19. OΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΧΙΣ ΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;ΚΑΙ ΤΥΓΧΑΝΩ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

 20. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΟΛΛΗΣΕ!!! ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΥΠΩΣΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ??

 21. Υποβάλουμε οικογενειακή φορολογική αίτηση μαζί με τον συζυγό μου και έχουμε ηλεκτρονικό κλειδάριθμο, πρέπει να πάρω και εγώ?????

 22. καλησπέρα.έκανα την εγγραφή με λανθασμένο e mail.δεν εχω παραλάβει ακόμα τον κλειδάριθμο. τι πρέπει να κάνω τώρα;

Comments are closed.

Κάνε Like στο Fimes.gr