Το Νησί: Μανώλης Φουντουλάκης-Βικτώρια Χίσλοπ [video]

Συγκλόνισε η σκηνή του χανσενικού Μανώλη Φουντουλάκη και της συγγραφέως Βικτώριας Χίσλοπ στο τελευταίο επεισόδιο του Νησιού. Βίντεο.

Στην πιο ξεχωριστή στιγμή για Το Νησί, Βικτόρια Χίσλοπ και Μιρέλλα Παπαοικονόμου περνούν μπροστά από τις κάμερες και βιώνουν όσα περιγράφονται στο χαρτί. Νιώθουν τα συναισθήματα των ανθρώπων που έμειναν για χρόνια εγκλωβισμένοι στο νησί, αλλά και τη στιγμή της εξιλέωσής τους που κατασυγκινημένοι και με δάκρυα στα μάτια περνούν στην άλλη όχθη οραματιζόμενοι μια καινούργια αρχή.

Η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ δεν παρακολουθεί απλώς τα γυρίσματα, όπως είχε δηλώσει, αλλά γίνεται ηθοποιός στην πιο συγκινητική στιγμή στο Νησί. Η δημιουργός του μπεστ σέλερ, που πέρασε ώρες με τον πρώην χανσενικό Μανώλη Φουντουλάκη, τον παίρνει αγκαζέ και αποχωρούν από τη Σπιναλόγκα. Η ψυχή του βιβλίου και της σειράς που έδωσε όλες τις λεπτομέρειες στη δημιουργό για να μεταφέρει τον αναγνώστη σε μιαν άλλη εποχή, συμμετέχει στην κορυφαία στιγμή!

Ο Μανώλης Φουντουλάκης, ο οποίος προλόγισε το βιβλίο αλλά δεν πρόλαβε να το δει να μεταφέρεται και να προβάλλεται στη μικρή οθόνη, ήταν εκεί με το δαμασμένο από την αρρώστια σώμα του, προκειμένου να βιώσει τα συναισθήματα αυτής της στιγμής.

Κρατώντας μια εικόνα στα χέρια και υποβασταζόμενος από τη συγγραφέα, ο Μανώλης Φουντουλάκης βγαίνει από τη σήραγγα, κατηφορίζει προς την προβλήτα και φτάνει μέχρι τις βάρκες που περιμένουν τους περίπου 100 κομπάρσους και ηθοποιούς για να τους περάσουν στην άλλη πλευρά, στην καινούργια αρχή!

Ηταν ένα δεκάωρο γύρισμα, στο οποίο έδωσε δυναμικό «παρών» και η Βικτόρια Χίσλοπ. Ευδιάθετη και γεμάτη ενέργεια, η συγγραφέας πήγε στη Σπιναλόγκα προκειμένου να ζήσει από κοντά όλα όσα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια στο βιβλίο της. «Η Βικτόρια είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που αγαπά πολύ την Ελλάδα και την Κρήτη. Η αγάπη αυτή μεταφέρθηκε και στο γύρισμα» μας λέει άνθρωπος που βρέθηκε στην εκκένωση της Σπιναλόγκας.

Την ίδια διαδρομή ακολουθεί και η Μιρέλλα Παπαοικονόμου. Με ένα μαντίλι στα μαλλιά, μακριά φούστα, ένα ξύλο για να στηρίζεται και έναν νεαρό κομπάρσο δίπλα της, βιώνει αυτά που περιγράφει στο σενάριό της.

Δείτε βίντεο με Μανώλη Φουντουλάκη-Βικτώρια Χίσλοπ να παίζουν στο Νησί:

«Το “Νησί” με έχει συνεπάρει, με έχει συγκινήσει, με έχει συγκλονίσει, με έφερε 58 χρόνια πίσω, τότε που έζησα και ο ίδιος όσα περιγράφονται σε αυτό. Ευχαριστώ τη συγγραφέα από τα βάθη της καρδιάς μου για τη λεπτότητα με την οποία χειρίστηκε τους πάσχοντες από τη νόσο του Χάνσεν» έγραφε ο Μανώλης Φουντουλάκης, ο άνθρωπος που έδωσε στη Βικτόρια Χίσλοπ όλες εκείνες τις πληροφορίες για να δημιουργηθούν το βιβλίο και μετέπειτα η σειρά.

Ο πρώην χανσενικός νόσησε στις 18 Φεβρουαρίου 1949, είκοσι έξι χρόνων και αποθεραπεύτηκε πλήρως τη δεκαετία του ’80, οπότε πήρε και το εξιτήριο από το νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας. Ο Μανώλης Φουντουλάκης πέθανε τον Μάιο του 2010, ωστόσο στις αρχές Μαρτίου κατάφερε να βρεθεί στο γύρισμα της εκκένωσης της Σπιναλόγκας, που απεικονίζει με συγκινητικό τρόπο την έξοδο των λεπρών από το νησί. Μάλιστα, μαθαίνουμε πως όσο ήταν εν ζωή είχε βρεθεί άλλες δύο φορές στα γυρίσματα και είχε γνωριστεί σχεδόν με όλους τους ηθοποιού

Διαβάστε το τέλος στο Νησί και τι θα γίνει στο τελευταίο επεισόδιο Το Νησί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.