Πόλεμος στο Σύνταγμα, χημικά, επεισόδια: Live video 29/6

Live εικόνα από Σύνταγμα. Αποπνικτική ατμόσφαιρα. Εκκενώνεται το King’s George. Δικτατορική συμπεριφορά ΜΑΤ, ρίχνουν “στο ψαχνό”.

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις ρίχνουν πρωτοφανή αριθμό χημικών σε μεγάλη ακτίνα όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Βουλή, προκειμένου οι βουλευτές να προσέλθουν ανεμπόδιστοι στο Κοινοβούλιο.

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος, όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη πετώντας πέτρες, ξύλα, μπουκάλια, λεμόνια σπρώχνοντας τα προστατευτικά κιγκλιδώματα περιμετρικά της Πλατείας. Η Αστυνομία ανταπέδωσε κάνοντας χρήση χημικών.

Τα πρωινά επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα «Αγανακτισμένων» που πραγματοποιούσε προσυγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό επί της Βασ. Κωνσταντίνου. Οι δυνάμεις της αστυνομίας απάντησαν με δακρυγόνα και ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι. Αλλοι, έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων.

Δείτε βίντεο με τον πόλεμο χημικών στο Σύνταγμα:

Την ίδια ώρα, στην Βασ. Σοφίας στο ύψος του Ευαγγελισμού αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν άλλη ομάδα «Αγανακτισμένων» που πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα. Από την ένταση που προκλήθηκε, οκτώ άτομα οδηγήθηκαν με μικροτραυματισμούς ή αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Η άνοδος της Βασ. Κωνσταντίνου από το ύψος του Καλλιμάρμαρου είναι κλειστή, καθώς κατά μήκος έχουν παραταχθεί μηχανές της αστυνομίας. Κλειστή είναι επίσης, η κάθοδος της Βασ. Σοφίας από το ύψος του Ευαγγελισμού και η άνοδος από την Λ. Αλεξάνδρας.

Λόγω των αποκλεισμένων δρόμων, έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώνονται και στην άνοδο της Συγγρού, καθώς στο ύψος του Φιξ έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της Πυρκάλ.

Η αστυνομία έχει στήσει ξανά το σιδερένιο φράχτη επί της Βασ. Σοφίας έξω από τη Βουλή, όπου κατάφεραν να εισέλθουν χωρίς προβλήματα οι βουλευτές.

Στο Σύνταγμα, επί της οδού Αμαλίας βρίσκονται συγκεντρωμένες άλλες ομάδες «Αγανακτισμένων», που είχαν πραγματοποιήσει προσυγκεντρώσεις νωρίς το πρωί στον Ευαγγελισμό, το Μοναστηράκι, την Ομόνοια και άλλα σημεία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί το πρωί συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 19:00.

Δείτε live τα επεισόδια στο Σύνταγμα:

Δείτε κι άλλη εικόνα live από τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.