Σάλος με εγκύκλιο ΥΠΟΙΚ για άμεση στάση πληρωμών

Σάλος με εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ που κάνει λόγο για άμεση στάση πληρωμών της Ελλάδας. Διαβάστε την εγκύκλιο.

Η εγκύκλιος που δημοσιεύεται κάνει λόγο για επίσημη στάση πληρωμών από το ελληνικό δημόσιο. Την εγκύκλιο έφερε στο φως ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ, Ι Βρούτσης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο ΓΓ του υπ. Οικονομικών, Καπελέρης, καλούνται όλες οι εφορίες να προσωρήσουν σε στάση πληρωμών για δύο μέρες, 28 και 29 Ιουλίου, προς τους υπαλλήλους των υπηρεσιών στις οποίες προϊστανται. Η απόφαση αφορά πολλές χιλιάδες υπαλλήλους που πληρώνονται με λίστες από τις ΔΟΥ. Η ίδια εγκύκλιος δίνει εντολή να μην πληρωθεί τίποτα άλλο δηλ. ούτε δαπάνες, ούτε επιστροφές φόρων.

Δημιουργούνται ερωτηματικά για το αν η εγκύκλιος έχει σκοπό την ωραιοποίηση των στοιχείων του μηνός Ιουλίου προκειμένου να παρουσιαστούν έτσι στην τρόικα που έφτασε στη χώρα.

Κάντε κλικ δεξιά για να δείτε όλη την εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Ι. Βρούτσης ο οποίος και δήλωσε:

«Η υπ’ αριθμ. 0006289/ 28-07-2011 πρωτοφανής οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, που εστάλη σήμερα προς τις ΔΟΥ όλης της χώρας, σχετικά με την αναστολή όλων των πληρωμών μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου.

Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο. Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις»

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.