Γιατί έκλεισαν τα Ατλάντικ. Χρεοκοπία

Γιατί έκλεισαν τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ. Tί ακριβώς συνέβη με τα Ατλάντικ και τα βρόντηξαν; Ανάστατοι οι εργαζόμενοι από τη χρεοκοπία.

Τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ κήρυξαν χρεοκοπία. Η επιχείρηση μέχρι το 2009 ήταν 15ος μεγαλύτερος εργοδότης στο σύνολο ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Πρόκειται για ένα προαναγγελθέν κανόνι, καθώς η εταιρεία Ατλάντικ την τελευταία χρονιά πάλευε μεταξύ σφύρας και άκμονος, πουλώντας δεκάδες καταστήματά της στον ανταγωνισμό, κλείνοντας άλλα μαγαζιά και οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενούς της στην ανεργία.

Με την απόφαση λοιπόν 802/2011 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου η Ατλάντικ κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης.

Τα συνολικά σημερινά χρέη της εταιρείας φθάνουν τα 200 εκατ. ευρώ ενώ μόλις τα 40 εκατ. ευρώ θα αποπληρωθούν μέσα σε διάστημα μιας πενταετίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μόλις το 10% των πιστωτών της εταιρείας δέχθηκαν συμβιβασμό (απαιτείται στη διαδικασία της συνδιαλλαγής έγκριση του 51%) οδηγώντας έτσι την Αλτάντικ και τον πρόεδρο της Μανώλη Αποστόλου σε αδιέξοδο.

Τα Ατλάντικ διατηρούσε ένα δυναμικό 30 καταστημάτων και 800 εργαζόμενους οι οποίοι μένουν πλέον εκτός αγοράς εργασίας σε μια δύσκολη περίοδο.

Διαβάστε γιατί έκλεισαν τα Applebee’s.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε Like στο Fimes.gr