Προετοιμασίες πολέμου στο Αιγαίο για την Τουρκία

Σκηνικό πολέμου στήνει η Τουρκία και στο Αιγαίο. Πότε θα αρχίσουν έρευνες και πόσα πολεμικά πλοία σε ετοιμότητα;

Η Τουρκία επιχειρεί να μεταφέρει την ένταση στα ελληνοτουρκικά. Ανακοίνωσε έρευνες για πετρέλαια στο Αιγαίο με το ερευνητικό νορβηγικό σκάφος, Bergen Surveyor, όπως και το 2008, σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και συγκεκριμένα στο πιο νότιο κομμάτι της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sigmalive, από τη Κύπρο έφθασε η πλατφόρμα της Noble Energy στο οικόπεδο 12. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε λίγες μέρες, όλα θα είναι έτοιμα για να αρχίσει η γεώτρηση.

Αυτή η κίνηση φαίνεται πως έχει εξοργίσει την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ελληνικό ΥΕΘΑ, 2 τουρκικές φρεγάτες, 1 κορβέτα, 1 σκάφος υποστήριξης καθώς και 1 υποβρύχιο βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα νοτίως του Καστελόριζου, με εντολές να αποπλεύσουν ανά πάσα στιγμή. Οι επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου, αναφέρουν πως τα τουρκικά πλοία αναμένουν διαταγή για απόπλου με εντολή να φτάσουν μέχρι το οικόπεδο 4 της ΑΟΖ της Κύπρου, μεταξύ Πάφου και Καστελλορίζου. 


Σε επιφυλακή βρίσκεται τόσο η κυβέρνηση της Κύπρου όσο και η Εθνική Φρουρά που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δημιουργηθεί κέντρο επιχειρήσεων το οποίο παρακολουθεί και συντονίζει όλους τους εμπλεκόμενους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ομάδες Καταδρομών βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ έχουν κληθεί και επίλεκτες εφεδρείες.

Ισραηλινές πηγές ανάφεραν ότι η χώρα τους παρακολουθεί τις εξελίξεις εξ αέρος, θαλάσσης καθώς και από δορυφόρους. Λαμβάνοντας υπόψη το Ισραήλ τις απειλές πολέμου της Τουρκίας, παρακολουθεί τις κινήσεις του Τουρκικού στόλου στην Μεσόγειο.

Διαβάστε για τις παραχωρήσεις Ελλάδας στην Τουρκία στο Αιγαίο, για την εισβολή Τούρκων κομάντος στην Κύπρο και το θερμό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας που ετοιμάζει η Άγκυρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.