Τέλος ακινήτων: ποιοι εξαιρούνται από το χαράτσι

Ποιες κατηγορίες πολιτών θα εξαιρεθούν από το τέλος ακινήτων; Ποια η θέση της δικαιοσύνης για το νέο «χαράτσι» της ΔΕΗ;

Σε εξαιρέσεις ανέργων, αναπήρων, υπερηλίκων και ενδεχομένως ατόμων με πολύ χαμηλά εισοδήματα προχωρά το αρμόδιο υπουργείο σχετικά με το τέλος ακινήτων.

Σε σχετική σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνουν διορθώσεις των λαθών που παρατηρούνται σε πολλά εκκαθαριστικά του τέλους ακινήτων ύστερα από συνεργασία της ΔΕΗ με τους Δήμους, να υπάρξει η δυνατότητα για περισσότερες δόσεις από τη ΔΕΗ στην καταβολή του τέλους για το 2012, καθώς και να υπάρξουν εξαιρέσεις των οικονομικά αδυνάτων ομάδων.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η ροή εξόφλησης του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και είναι αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Επίσης, επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας, σύμφωνα με το υπουργείο, έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες, για το τέλος ακινήτων.

Ειδικότερα μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους θα κριθεί ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας είναι αναρμόδιο να κρίνει θέματα φόρων και τελών ακινήτων.

Διαβάστε ποια τα λάθη στο τέλος ακινήτων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.