Επεισόδια με τραυματίες σε Φιλοσοφική-Μαθηματικό

Τι ακριβώς συνέβη στη Φιλοσοφική Σχολή και στο Μαθηματικό Αθηνών; Ποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτά τα επεισόδια;

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 29/03 στον πανεπιστημιακό χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών αλλά και του Μαθηματικού στα Ιλίσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων εισήλθαν στο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής, φορώντας κράνη και φέροντας ρόπαλα, προκειμένου να επιτεθούν σε φοιτητές αριστερών παρατάξεων, αλλά και αναρχικούς. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα.

Επίσης, πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες στη Φιλοσοφική Σχολή από τα επεισόδια στη Φιλοσοφική Σχολή.

Από την άλλη στο Μαθηματικό περίπου 30 μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, αλλά και φοιτητές της κυπριακής φοιτητικής οργάνωσης “ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ” εισέβαλλαν, εισέβαλαν στο κτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με ρόπαλα, κράνη, μέχρι και τσεκούρια, επιτέθηκαν σε φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΝΑΡ) που βρίσκονταν σε συνέλευση του τμήματος, ενώ υπήρξαν και 3 τραυματισμοί.

Αρχικά πήγαν στο χώρο του Μαθηματικού Τμήματος κι αφού κατέστρεψαν τα τραπεζάκια της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ), της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) και των ΕΑΑΚ (ΝΑΡ) κι αφού χτύπησαν τους 2 φοιτητές που βρίσκονταν εκεί, στη συνέχεια κυνήγησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους.

Λίγα λεπτά μετά, πέρασαν στο Φυσικό Τμήμα που συνορεύει με το Μαθηματικό για να βρουν και εκεί φοιτητές, αφού την ίδια ώρα διεξαγόταν Γενική Συνέλευση.

Οι φοιτητές που τραυματίστηκαν μεταφερθήκαν, μετά από λίγη ώρα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ ένας από αυτούς αντιμετωπίζει πρόβλημα επιληψίας.

Διαβάστε για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.