Φίλιππος Σαχινίδης: ποιος ο νέος υπ. Οικονομίας. Βιογραφικό

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης ο οποίος μέχρι τώρα ήταν αναπληρωτής υπουργός; Διαβάστε το βιογραφικό του.

Ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο διάδοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Η ορκωμοσία του Φίλιππου Σαχινίδη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια θα πραγματοποιηθεί στις 14:45 το μεσημέρι της 21 Μαρτίου 2012.

Από τη Δευτέρα, οπότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπέβαλε την παραίτησή του από τις θέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών, υπήρχαν πληροφορίες ότι ο επί 2,5 χρόνια αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης πρόκειται να αναβαθμιστεί.

Διαβάστε το βιογραφικό του Φίλιππου Σαχινίδη:

O Φίλιππος Σαχινίδης γεννήθηκε το 1963 στον Καναδά και μεγάλωσε στη Λάρισα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και συνέχισε τις σπουδές με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Σίτι της Νέας Υόρκης και διδακτορικό δίπλωμα από Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (1994).

Ο Φίλιππος Σαχινίδης εργάστηκε στο ΙΟΒΕ και στην διεύθυνση μελετών της Εθνικής Τράπεζας, ενώ διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο διάστημα 2000-2004. Το 2007 εξελέγη Βουλευτής Λάρισας με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη το 2009. Tον Οκτώβριο του 2009 ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009.

Στις 17 Ιουνίου του 2011, ο Φίλιππος Σαχινίδης, αναβαθμίστηκε στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών. Στις 21 Μαρτίου του 2011, ως μέλος πλέον της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης είναι παντρεμένος με τη Ράνια Καραγεώργου, με την οποία απέκτησε ένα γιο.

Διαβάστε ποιος ο νέος υπουργός οικονομικών, στη θέση του Βενιζέλου.