Ποια δύο εστιατόρια της Αθήνας απέκτησαν αστέρι Michelin

Ποια 2 εστιατόρια της Αθήνας βραβεύτηκαν με αστέρι Michelin από τον οδηγό γαστρονόμίας και ξενοδοχείων; Ποιο παραμένει το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο;

Το «Funky Gourmet» μόλις κατέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin. Μπορεί ο βαρύτιμος οδηγός γαστρονομίας και ξενοδοχείων με τα 112 χρόνια ιστορίας που κυκλοφορεί αύριο να τσιγκουνεύτηκε το τρίτο αστέρι για το περίφημο «Noma» -γνωστό και ως καλύτερο εστιατόριο του κόσμου- του Ρενέ Ρετζέπι στην Κοπεγχάγη, αφήνοντάς το στα δύο αστέρια, ωστόσο τίμησε δύο ελληνικά εστιατόρια με το πρώτο τους αστέρι Michelin.

Εκτός από το «Funky Gourmet» με επικεφαλής την Γεωργιάνα Χειλαδάκη και τον Νίκο Ρούσσο, νέα είσοδο αποτελεί και η «Γαλάζια Χύτρα» του Νίκου Καραθάνου.

Το δημιουργικό δίδυμο του «Funky Gourmet» δημιούργησε το γαστρονομικό talk of the town των τελευταίων ετών με το εστιατόριο στον Κεραμεικό, διαθέτοντας άφθονη έμπνευση αλλά και γερά όπλα στη φαρέτρα του (από σπουδές στο Institute of Culinary Education στις ΗΠΑ μέχρι μαθητεία πλάι σε σπουδαίους σεφ, όπως ο Φεράν Αντριά).

Ο Νίκος Καραθάνος από τη μεριά του αυτόν τον καιρό «μετοικεί» με την Γαλάζια Χύτρα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Λεωφόρου Συγγρού –το άνοιγμα προγραμματίζεται για τις 17 Μαρτίου. Σταθερές αξίες στη λίστα Michelin το «Βαρούλκο» του Λευτέρη Λαζάρου που κρατά το ένα αστέρι και βέβαια η «Σπονδή» που διατηρεί τα δύο της αστέρια.

Διαβάστε ποιο ελληνικό σινεμά ψηφίστηκε ως το καλύτερο του κόσμου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.