Πέθανε ο Νίκος Δημόπουλος. Βιογραφικό

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε ο διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Δημόπουλος. Ποιο είναι το πλούσιο βιογραφικό του Νίκου Δημόπουλου;

Άλλο ένα σημαντικό πρόσωπο απεβίωσε του οποίου η προσφορά στον ελληνικό πολιτισμό υπήρξε ανεκτίμητη. Παραγωγικότατος «εργάτης» του ελληνικού κινηματογράφου,ο Νίκος Δημόπουλος, αδελφός του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου, άρχισε να εργάζεται στον κινηματογράφο στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και διέπρεψε στα στούντιο της Finos Film κινηματογραφώντας παραπάνω από 70 ταινίες της.

Στο βιογραφικό του Νίκου Δημόπουλου εντάσσονται ταινίες όπως η «Θεία από το Σικάγο», «Νόμος 4.000» ,«Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Ηλίας του 16ου», «Γοργόνες και μάγκες», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Ιλιγγος» και «Γυμνοί στον δρόμο». Κινηματογράφησε επίσης την ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» που κέρδισε την υποψηφιότητα του ξενόγλωσσου Οσκαρ.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ο Νίκος Δημόπουλος έφυγε από την Ελλάδα και μετανάστευσε στην Αυστραλία πιάνοντας δουλειά στην εκεί τηλεόραση. Το 1964 σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία-ντοκυμαντέρ «Κύπρος, το νησί των παλικαριών».

Διαβάστε από τι πέθανε ο Νίκος Δανδινόπουλος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.