Σύνταξη-Δώρο Πάσχα ΙΚΑ: πότε θα καταβληθούν

Πότε θα καταβληθεί η σύνταξη και το δώρο του Πάσχα από το ΙΚΑ; Τι δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος;

Ξεχωριστά θα καταβληθούν φέτος σύνταξη και δώρα Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, το οποίο λαμβάνει δάνεια με τον μήνα για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Έτσι το επίδομα Πάσχα θα καταβληθεί στις 5 Απριλίου και η σύνταξη κανονικά στις 22 Μαρτίου.

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με δηλώσεις του, έχει διαβεβαιώσει ότι οι συντάξεις και το δώρο Πάσχα θα καταβληθούν κανονικά.

Τα απαιτούμενα ποσά, με νέα απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ, θα εξασφαλισθούν με δάνειο 14 ημερών (από τις 20 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου) που θα λάβει το ΙΚΑ από το επικουρικό του, ΕΤΕΑΜ, (150 εκατ. ευρώ) και τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ ΔΕΗ) (50 εκατ. ευρώ), «προκειμένου να διενεργηθούν ομαλά οι πληρωμές».

Αυτού του είδους ο δανεισμός γίνεται για τρίτο συνεχή μήνα καθώς το ΙΚΑ είχε δανειστεί αντίστοιχα τα ίδια ποσά από τα δύο προαναφερόμενα Ταμεία, τον Ιανουάριο (από 17/1 έως 2/2) και τον Φεβρουάριο (από τις 17/2 έως τις 2/3).

Διαβάστε για την μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ με επιδόματα-μαιμού.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο fimes.gr σέβεται την ελευθερία της γνώμης και δημοσιεύει κάθε σχόλιο που δεν έχει υβριστικό χαρακτήρα. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά οτι δεν υιοθετούμε τα γραφόμενα, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Για να γράψετε σχόλιο, μπορείτε να συνδεθείτε παρακάτω μέσω social media ή συμπληρώνοντας μόνο όνομα, email και κλικάροντας "Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης".