#

Carrefour-Μαρινόπουλος: τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Γιατί το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλει την εταιρεία Carrefour-Μαρινόποπουλος; Τι ζητούν οι εργαζόμενοι από την εταιρεία Carrefour;

Μειώσεις μισθών 10% και «εξορθολογισμό» των ωρών εργασίας για όλους τους εργαζομένους προωθεί η Carrefour – Μαρινόπουλος, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων. Το Σωματείο σε ανακοίνωσή του, που έχει αναρτηθεί και στον δικτυακό του τόπο (http://www.sesem.gr/), καταγγέλλει την πρόσκληση των εκπροσώπων της εταιρίας για υπογραφή σύμβασης που θα προβλέπει τα ανωτέρω.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η γενίκευση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης αγγίζει έως και το 70% στα καταστήματα Carrefour-Mαρινόπουλος, ενώ η πλειονότητα των εργαζομένων αμείβεται με κάτω από 400 ευρώ τον μήνα.

Προχθές εξάλλου το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου, σε ανοιχτή συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει ως προκλητική την πρόσκληση προς το Σωματείο των εκπροσώπων της εταιρίας Carrefour-Μαρινόπουλος να απαντήσουν στις απαιτήσεις της.

Το Σωματείο ζητά αυξήσεις μισθών που θα καλύπτουν τουλάχιστον το επίπεδο του πληθωρισμού για τα έτη 2010, 2011, 2012, μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους, να γίνουν προσλήψεις, να δοθούν εκπτώσεις σε όλους τους εργαζομένους 10% στα τρόφιμα και 20% στα μη τρόφιμα και να προταθεί στην εταιρία σχέδιο σύμβασης που θα περιλαμβάνει τα ανωτέρω. Μια γεύση για το τι μέλλει γενέσθαι στην Carrefour στην Ελλάδα είχε δώσει ο επικεφαλής του γαλλικού ομίλου στις αρχές Μαρτίου με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Διαβάστε σε ποια είδη έχει μεγάλες εκπτώσεις το Carrefour-Mαρινόπουλος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!