Δίωξη σε δύο blogs που δημοσίευσαν πρόωρα exit polls

Γιατί ο εισαγγελέας διέταξε επείγουσα έρευνα κατά δύο ιστολογίων που δημοσίευσαν exit poll 2012; Τι απαντούν τα blogs;

Eπείγουσα προκαταρκτική έρευνα ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες για την περίπτωση δύο ιστολογίων, τα οποία φέρονται ανάρτησαν αποτελέσματα από exit poll πριν λήξει η απαγόρευση που προβλέπει η νομοθεσία.

Ο κ. Τέντες παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, να διεξάγει έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί αν έχει τελεστεί αξιόποινη πράξη, και ειδικά αυτή της παράβασης της εκλογικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, αποτελέσματα exit poll μπορούν να γνωστοποιηθούν μόνο μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή μετά τις επτά το απόγευμα της Κυριακής.

Ένα από τα εν λόγω blogs απάντησε ήδη ως εξής:

Να διευκρινίσουμε από τώρα ότι τα στατιστικά που δημοσιεύουμε ΔΕΝ αποτελούν εκλογικά αποτελέσματα, αλλά εκτιμήσεις συνεργατών και πληροφορίες που συλλέγουμε για το πως διαμορφώνεται το σκηνικό. Και αυτό για να μην παραβιαστεί η νομοθεσία που αφορά την απαγόρευση των ΜΜΕ στα οποία όμως δεν συμπεριλαμβάνονται τα blogs.

Να τονίσουμε αυτό που φωνάζουμε από το πρωί, οτι τα τα κομματικά κατεστημένα χρησιμοποιούν τα έξιτ πολ ως εργαλεία χειραγώγησης της ψήφου τη μέρα των εκλογών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό οι διαρροές από τα «μεγάλα» κόμματα ως δήθεν αποτελέσματα exit poll να εξετάζονται με μεγάλη επιφύλαξη.

Διαβάστε τι δημοσίευσαν τα blogs για τα exit poll στις εκλογές 2012 και όλες τις εξελίξεις για τα αποτελέσματα στις εκλογές 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.