Ποια η ισοτιμία ευρώ-νέας δραχμής: εκτιμήσεις σοκ

Ποια θα είναι η ισοτιμία του ευρώ με τη νέα δραχμή; Διαβάστε τις εκτιμήσεις του λονδρέζικου Σίτι για την ισοτιμία ευρώ-νέας δραχμής.

Στο 1:1500 προσδιορίζουν τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ προς τη «νέα» δραχμή οι αναλυτές του λονδρέζικου Σίτι, γράφει η Ημερησία, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες έγκριτων βρετανών δημοσιογράφων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Λόρα Κένσμπεργκ, συντάκτης του επιχειρηματικού τμήματος του ITV News, το σύμβολο της δραχμής έχει ήδη μπει στα συστήματα συναλλαγών του Σίτι, κάτι που, όπως λέει, είδε με τα ίδια της τα μάτια.

Και μπορεί όλο αυτό το σκηνικό, όπως λέει η ίδια, να μοιάζει «σουρεαλιστικό», αλλά πολλοί trader εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί μία «γκρίζα αγορά» σε δραχμές.

«Αν αρκετός κόσμος πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε επιστροφή στη δραχμή, τότε το συγκεκριμένο νόμισμα θα γίνει commodity (εμπόρευμα)», λέει, «και οι trader εκτιμούν ότι η συναλλαγματική ισοτιμία θα είναι 1500 δραχμές/ευρώ», ενώ η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ στα 340,75 δραχμές/ευρώ.

Διαβάστε ποιες κινήσεις άρχισαν να κάνουν οι τράπεζες για την επιστροφή της δραχμής.