Πανελλήνιες 2012: πότε βγαίνουν οι βαθμολογίες

Πότε θα γνωστοποιηθούν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2012 σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας Ευφροσύνη Κιάου;

Οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2012 θα γνωστοποιηθούν το τελευταίο πενθήμερο του Ιουνίου, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Ευφροσύνη Κιάου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ενώ στο τέλος Αυγούστου, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις.

Από 18 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου θα πρέπει οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να υποβάλουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής, με ηλεκτρονικό τρόπο. Από σήμερα και μέχρι 22 Ιουνίου θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκεια οι υποψήφιοι, για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password) για τα μηχανογραφικά τους δελτία, όπως επίσης και τα παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων κλπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο για τις Πανελλήνιες 2012.

Η υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της Φυσικής, από το οποίο προκλήθηκε αναστάτωση στη βαθμολόγηση εξαιτίας μιας ελλιπούς διατύπωσης της ερώτησης Γ4.

Απέδωσε το θόρυβο σε «μιντιακό πανικό και πολιτικές σκοπιμότητες», ενώ επισήμανε ότι η Επιτροπή Εξετάσεων ενήργησε υπό το κράτος πίεσης και μάλιστα χρησιμοποίησε τη φράση «βρέθηκε εν ύπνω» από την ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, που επεσήμαινε το λάθος.

Διαβάστε τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.