Πανελλήνιες 2012: σε ποιες σχολές πέφτουν οι βάσεις 2012

Σε ποιες σχολές θα πέσουν οι βάσεις 2012 και σε ποιες θα έχουν άνοδο έπειτα από την ολοκλήρωση των Πανελληνιών 2012;

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2012 καθώς οι βαθμοί των των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 25-Ιουνίου μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Εντός των επόμενων ημερών, θα δοθούν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των γραπτών επιδόσεων για τους υποψηφίους, που πήραν μέρος στις Πανελλήνιες 2012.

Οι Πανελλήνιες 2012 των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν με το γραμμικό σχέδιο την Κυριακή 24 Ιουνίου.

Αναλυτικές εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων 2012 κάνει ο Γιάννης Βαφειαδάκης ,Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, Γραμματέας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής και διευθυντής Σπουδών των Φροντιστηρίων «Βαφειαδάκης».

1. ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ: Οι βάσεις 2012 αναμένεται να κινηθούν ανοδικά στο 1ο πεδίο για δύο λόγους:

• Τα θέματα ήταν πιο εύκολα στα περισσότερα μαθήματα (Ιστορία, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Λατινικά) ελαφρώς δυσκολότερα στα Αρχαία και στη Βιολογία (την επιλέγουν οι περισσότεροι υποψήφιοι της Θεωρητικής)

• Η ζήτηση για τα παιδαγωγικά τμήματα που τα προτιμούσαν τα προηγούμενα χρόνια πολλοί αριστούχοι είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα αυτοί οι αριστούχοι να κατευθυνθούν σε άλλες υψηλόβαθμες σχολές όπως Νομική, Ψυχολογία και Φιλοσοφική.

2. ΘΕΤΙΚΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ

• Στο 2ο και στο 4ο πεδίο αναμένεται σημαντική πτώση των βάσεων 2012 αφού τα Μαθηματικά και η Φυσική κατεύθυνσης (που επηρεάζουν κατά 48% τα συνολικά μόρια που συγκεντρώνει ο υποψήφιος) και εκεί οι βαθμολογίες είναι σημαντικά χαμηλότερες απο τις αντίστοιχες περσινές. Πιο συγκεκριμένα η πτώση αναμένεται να ξεκινήσει απο 300 – 500 μόρια στις περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου (Ηλεκτρολόγοι Μηχανολόγοι, Πολιτικοί Μηχανικοί και Αρχιτέκτονες) και αναμένεται να ξεπεράσει τα 1500 – 2000 μόρια στις μεσαίες και χαμηλές σχολές ιδιαίτερα στα τμήματα της περιφέρειας.

• Στο 3ο πεδίο και στις υψηλόβαθμες σχολές (Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική) θα έχουμε ηπιότερη πτώση των βάσεων 2012. Αντίθετα ανοδική φαίνεται η τάση για τα παραιατρικά τμήματα των ΤΕΙ λόγω των υποψηφίων της Θεωρητικής.

• Στο 5ο πεδίο δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές.

• Οι στρατιωτικές σχολές του 4ου πεδίου, και οι Αστυνομικές του 5ου αναμένεται και φέτος να μαγνητίσουν λόγω της ανεργίας και της ανασφάλειας των νέων, πολλούς αριστούχους με αποτέλεσμα οι βάσεις σ’ αυτες τις Σχολές να διαμορφωθούν αυτόνομα σε σχέση με τις υπόλοιπες Σχολές του 4ου και 5ου πεδίου

• Τέλος φέτος έχουμε περίπου 5000 λιγότερους υποψηφίους ενώ οι θέσεις εισακτέων είναι λίγο περισσότερες.

Δείτε πώς να βρείτε τα αποτελέσματα στο http://results.minedu.gov.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε Like στο Fimes.gr