Βάσεις 2012 Πανελλήνιες: εκτιμήσεις για αποτελέσματα

Τι λένε οι εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2012 στις Πανελλήνιες; Σε ποιες σχολές θα γίνει σφαγή στα αποτελέσματα για τις Βάσεις 2012;

Κορυφώνεται η αγωνία για τις βάσεις 2012 στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα επιτρέπουν και τις πρώτες εκτιμήσεις βάσεων.

Οι Βάσεις 2012 θα καθοριστούν από τρεις παράγοντες. Ο πρώτος είναι, τυχόν μεταβολή στον αριθμό εισακτέων, ο δεύτερος είναι η δυσκολία των θεμάτων και ο τρίτος είναι η επιρροή της οικονομικής κρίσης στην κατάρτιση των μηχανογραφικών.

Για τον πρώτο, ο αριθμός των εισακτέων παραμένει αμετάβλητος, άρα δεν θα επηρεάσει τις Βάσεις 2012. Ελάχιστες εξαιρέσεις αφορούν ΤΕΙ που δεν θα δεχθούν καθόλου φέτος νέους φοιτητές και η οποία μείωση αντισταθμίζεται με νέα ΤΕΙ που θα ληφθούν φέτος στις λίστες επιλογής.

Για την αντικειμενική δυσκολία το θεμάτων (που έρχονται να προστεθούν στα ήδη δύσκολα περσινά), τα συμπεράσματα, δείχνουν πως δύο μαθήματα τράβηξαν την προσοχή και θα επηρεάσουν τις Βάσεις 2012. Το ένα είναι η Φυσική Κατεύθυνσης, με εκτιμήσεις να δείχνουν ένα ποσοστό της τάξης του 80% να γράφει πιο κάτω ή κοντά στη βάση και το άλλο είναι η Βιολογία Γενικής για τους μαθητές της Θεωρητικής.

Αυτό που πρέπει να έχουμε στο νου μας (βάσει της εμπειρίας των τελευταίων ετών), όσο δύσκολα και να είναι τα θέματα, οι άριστοι θα αριστεύσουν και φέτος. Οι πρωτοκλασάτες σχολές, δεν πρόκειται να υποστούν (περαιτέρω μετά και την περσινή) πτώση στις Βάσεις 2012, περισσότερη τουλάχιστον από 100-200 μορίων.

Από εκεί και πέρα, σε τρίτο και τέταρτο πεδίο, στις «καλές σχολές» με βάση από 15-18, αναμένεται σφαγή, αφού οι εκτιμήσεις λένε οτι η Φυσική Κατεύθυνσης ως μάθημα βαρύτητας θα τσακίσει τις βάσεις 2012. Πρέπει όμως να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με τα μηχανογραφικά, καθώς μπορεί να παρατηρηθεί το φαινόμενο, οι βάσεις στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, να μείνουν ανεπηρέαστες (λόγω ζήτησης) και οι βάσεις όπως του Μαθηματικού στη Μυτιλήνη για παράδειγμα, να καταποντιστούν (ο παράγοντας οικονομική κρίση).

Συνολικά, οι πρώτες εκτιμήνεις για τις Βάσεις 2012 κάνουν πάντως λόγο για μεγάλη πτώση των βάσεων εν αναμονή της υποβολής των μηχανογραφικών.

Το Fimes.gr θα καταγράφει όλο το καλοκαίρι τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2012, όπως μεταβάλλονται από τα αποτελέσματα των βαθμολογιών στις Πανελλήνεις 2012 και τις προτιμήσεις των υποψηφίων στο Μηχανογραφικό. Μείνετε συντονισμένοι.

Διαβάστε πώς θα κινηθούν οι Βάσεις 2012 και τι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις για Βάσεις 2012 Πανελληνίων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.