#

Παραλίες Κεφαλονιάς: οι κρυστάλλινες παραλίες της Κεφαλονιάς

Ποιες είναι οι πανέμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς; Διαβάστε αναλυτικά τις περιγραφές για τις παραλίες της Κεφαλονιάς.

Οι παραλίες της Κεφαλονιάς και οι κρυστάλλινες ακτές της είναι ξακουστές σε όλον τον κόσμο.

Οι ακτές της Κεφαλονιάς σχηματίζουν πολλούς κόλπους και ακρωτήρια. Σπουδαιότεροι κόλποι είναι της Σάμης, του Μύρτου, του Λουρδά, του Αθέρα, του Φισκάρδου, του Γαϊδάρου, του Λιβαδιού, του Αργοστολίου γνωστός και ως Κουτάβου. Κυριότερα ακρωτήρια είναι (αρχίζοντας από το νότο και προχωρώντας με ανατολική κατεύθυνση) η Μούντα, η Κάπρος, το Σαρακήνικο, ο Μύτικας, το Κεντρί, το βορεινό Δαφνούδι, στα βορειοδυτικά ο Αθέρας, στα δυτικά τα Ορθολίθια, η Σκίζα και ο Γερόγομπος και νοτιότερα το Ακρωτήρι και η Αγία Πελαγία, ο Λιάκας, ο Καστανάς κ.ά. Οι ακτές είναι γενικά βραχώδεις και απότομες προς το Ιόνιο, ενώ έχουν ηπιότερους σχηματισμούς προς την ανατολική πλευρά.

Διαβάστε τις περιγραφές για τις παραλίες της Κεφαλονιάς:

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Αντίσαμος

Η Αντίσαμος βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Σάμης, όπου η διαδρομή από το λιμάνι μέχρι την παραλία, μαγεύει τον επισκέπτη, αφού διασχίζει ένα από τα πιο πράσινα μέρη του νησιού με πανύψηλα πεύκα και δέντρα. Η παραλία θεωρείται από τις ωραιότερες του νησιού, είναι βοτσαλωτή, αλλά σε κάποια σημεία της διαθέτει και ψιλή, άσπρη άμμο. Τα νερά της κρυστάλλινα και γαλάζια μαγεύουν και τον πιο απαιτητικό παραθεριστή.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Τραπεζάκι

Η παραλία Τραπεζάκι βρίσκεται κοντά στο χωριό Μουσσάτα. Πρόκειται για αμμώδη, μη οργανωμένη παραλία στην οποία η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Ιδανική για όσους επιζητούν ήσυχες διακοπές, κάτω από το ζεστό ήλιο της Κεφαλλονιάς. Σε κοντινή αποσταση από την παραλία, λειτουργεί ταβέρνα που μπορεί κανείς να δοκιμάσει σπιτικές συνταγές.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Μηνιές

Η παραλία Μηνιές απέχει μόλις 4χμ από την πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι. Είναι μια παραλία με άμμο και καταγάλανα νερά, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο πολλοί παραθεριστές για να απολαύσουν τα ήρεμα και καθαρά νερά της παραλίας.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Πόρος

Η υπέροχη παραλία Πόρος βρίσκεται στην ομώνυμη παραθαλάσσια κωμόπολη της Κεφαλλονιάς και θεωρείται μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, που προσελκύει τους λάτρεις της κολύμβησης. Είναι μια από τις πιο κοσμικές παραλίες του νησιού, ντυμένη με ψιλό, λευκό βότσαλο και κρυστάλλινα, διάφανα νερά.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Μύρτος

Η παραλία Μύρτος αποτελεί το σήμα κατατεθέν για το νησί. Το όνομα Κεφαλλονιά είναι συνυφασμένο με την παραλία του Μύρτου. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει επιλέξει το νησί για διακοπές και να μην έχει δει ή κολυμπήσει στην υπέροχη αυτή παραλία.

Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης και για αυτό κατέχει και τη Γαλάζια Σημαία. Πρώτα από όλα μαγεύει τον επισκέπτη η υπέροχη, καταπράσινη διαδρομή μέχρι να φτάσει στη μαγευτική πλαζ. Το θέαμα που αντικρίζει δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις, πανύψηλα βράχια κυκλώνουν τον κόλπο,για την προστασία της παραλίας από τους ανέμους, η κάτασπρη αμμουδιά στο βάθος της θάλασσας και τα βαθυγάλαζα νερά της προκαλούν και τους πιο απαιτητικούς κολυμβητές να τα εξερευνήσουν, απαιτείται όμως ιδιαίτερη προσοχή καθώς βαθαίνουν απότομα.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Ξι

Η παραλία Ξι είναι από τις γνωστότερες του νησιού, βρίσκεται πολύ κοντά στο Ληξούρι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, μετά την πρωτεύουσα. Πρόκειται για μια εκτεταμένη αμμουδιά, που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της το κοκκινωπό χρώμα της παραλίας και τα ρηχά, ασφαλή νερά της. Έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία, είναι άρτια οργανωμένη και παρέχει στους λουόμενους όλες τις ανέσεις για μια απολαυστική ημέρα στην παραλία και τη δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού για θαλάσσια σπορ στους λάτρεις του είδους. Επίσης στην παραλία λειτουργούν δύο beach bar και σε απόσταση αναπνοής εστιατόριο.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Λέπεδα

Η παραλία Λέπεδα βρίσκεται νότια από το Ληξούρι, ένα θαυμάσιο κέντρο παραθερισμού με καταπληκτική αμμουδιά και καθαρά νερά. Είναι οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες και ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Σε κοντινή απόσταση από την παραλία συναντάμε ένα γραφικό ταβερνάκι όπου μπορεί κανείς να απολαύσει φρέσκο ψάρι και παραδοσοακές, τοπικές συνταγές.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Λουρδάς

Η παραλία Λουρδάς βρίσκεται στο χωρίο Λουρδάτα, το οποίο είναι κτισμένο σε μια προνομιακή τοποθεσία με πυκνή βλάστηση και εύφορες εκτάσεις. Η εκτεταμένη αμμουδιά της παραλίας προσελκύει πλήθος παραθεριστών αλλά και των ντόπιων κατοίκων του νησιού, λόγω της εξαιρετικής τοποθεσίας της και των πεντακάθαρων νερών της.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Σκάλα

Η παραλία Σκάλα, βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό και συγκεντρώνει ετησίως μεγάλο αριθμό λουόμενων, μια και η περιχή αποτελεί ένα από τα πιο καλά οργανωμένα τουριστικά θέρετρα του νησιού. Η εκτεταμένη αμμουδιά της και τα ήρεμα, γαλανά νερά της είναι τα δύο σημαντικότερα χαρακτηριστικά της πλαζ. Υπάρχει και η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και για αυτούς που επιζητούν πιο ήσυχα μέρη για μπάνιο, υπάρχουν μικρές, πιο απομονωμένες παραλίες στη γύρω περιοχή.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Φισκάρδο

Στο βορειότερο άκρο του νησιού, σώζεται το γραφικό χωριό Φισκάρδο, το μοναδικό μέρος του νησιού που διατηρεί γνωρίσματα από την παλιά Κεφαλλονιά πριν τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953. Οι παραλίες Έμπλυση και Φώκι, είναι από τις πιο γνωστές της περιοχής, το ψιλό βότσαλο και τα γαλαζοπράσινα νερά τους, έλκουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας. Κοντά στις παραλίες λειτουργούν παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν μοναδική κρεατόπιτα, κατεξοχήν κεφαλλονίτικη συνταγή.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Μεγας Λακος

H παραλία Μέγας Λύκος είναι πιο γαλήνια από το Ξί, αλλά εξίσου οργανωμένη. Έχει πολύ εύκολη πρόσβαση και άνετο πάρκινκ. Εκτείνεται σε μεγάλο μήκος και φημίζεται για το κόκκινο χρώμα της άμμου της. Τα νερά είναι πολύ ρηχά σε απόσταση πολλών μέτρων (ιδανική για μικρά παιδιά) και ο βυθός είναι καλυμμένος με ψιλή άμμο. Διαθέτει ταβέρνα, καντίνα, καφετέρια και ομπρέλες.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Πετανοί

Η περίφημη παραλία Πετανοί με το άσπρο ψιλό βοτσαλάκι και τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Παλικής. Κατηφορίζοντας προς την παραλία θα αγναντέψετε από ψηλά μια εικόνα ασύλληπτης ομορφιάς. Έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία, είναι άρτια οργανωμένη (διαθέτει ταβέρνες μπροστά στη θάλασσα αλλά και πιο ψηλά με υπέροχη θέα, καντίνα, καφετέρια και ομπρέλες) για ευχάριστη διαμονή και διατροφή.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Μακρύς/Πλατύς Γιαλός

Ο Μακρύς και ο Πλατύς Γιαλός είναι δύο από τις ωραιότερες και πολυσύχναστες παραλίες της Κεφαλονιάς γνωστές για τη χρυσή τους άμμο με καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά. Αποτελούν εδώ και χρόνια ένα από τα κυριότερα σημεία έλξης ντόπιου και ξένου τουρισμού. Κατά την περίοδο του καλοκαιριού οι δύο παραλίες γίνονται χώρος συνάντησης επισκεπτών από κάθε γωνιά του πλανήτη αφού βρίσκοναι στην περιοχή Λάσσης με πλούσια τουριστική κίνηση, κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι, αλλά και στο δρόμο προς το αεροδρόμιο. Έχουν βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία, και οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν τις ανέσεις που προσφέρει η άριστη οργάνωση των παραλιών έχοντας μπροστά τους το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου και στα νώτα τους τη δροσερή ομορφιά ενός πλούσιου και καταπράσινου πευκοδάσους.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Άβυθος

Στο τέρμα του χωριού των Καλλιγάτων της Λειβαθούς, μία παραλία με κόκκινη άμμο που χωρίζεται στα δύο από έναν εντυπωσιακό βράχο. Συναρπαστική και παράξενη, συμπληρώνεται από το νησάκι Δίας που βρίσκεται απέναντί της, στο μισό μίλι. Όπως μαρτυρά το όνομα της, τα νερά της είναι σχετικά ρηχά και είναι ιδανική για παιδιά. Διαθέτει ταβέρνα, καντίνα, καφετέρια και ομπρέλες.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Αθέρας

Η παραλία του Αθέρα Βρίσκεται στα βόρεια του Ληξουρίου, στο μικρό και ήσυχο χωριό με το ίδιο όνομα. Είναι μια ήσυχη πεντακάθαρη παραλία με άμμο και καταπληκτική θέα. Εδώ θα βρείτε την μικρή μαρίνα του Πόρτο Αθέρα, με παραδοσιακές ψαροταβέρνες και το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Λαγκαδάκια

Μικρή προστατευμένη παραλία με όμορφα βότσαλα και νερά που έχουν όλες τις αποχρώσεις του μπλε. Για να πάτε θα ακολουθήσετε τον ίδιο δρόμο που κατευθύνεται στον Γέρο-Γόμπο, στρίβοντας από τον κεντρικό άξονα, ανάμεσα στα Χαβριάτα και τα Χαβδάτα.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Πλατιά Άμμος

Λίγο μετά τη Μονή Κηπουραίων της χερσονήσου της Παλικής, μία από τις πιο εντυπωσιακές αμμουδιές της Κεφαλονιάς απλώνεται στα πόδια σας. Αν και πλέον δεν είναι άγνωστη, τα περίπου 400 σκαλιά που πρέπει να κατέβει κανείς για να την απολαύσει μετατρέπουν την πρόσβαση σ’ αυτήν την παρθένα παραλία σε μικρή περιπέτεια. Πάρτε μαζί σας προμήθειες και απολαύστε την.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Δαφνούδι

Μια μικρή κρυμμένη παραλία στο βορειότερο άκρο της Κεφαλονιάς. Υπέροχη παραλία, ιδανική για ξέγνοιαστες και χαλαρές στιγμές. Η πρόσβαση γίνεται από τα Αντιπάτα της Ερίσσου (υπάρχουν πινακίδες). Προσοχή, ο δρόμος δε φτάνει μέχρι τη θάλασσα, υπάρχει όμως ένα μονοπάτι (600m) μέσα στο δάσος που οδηγεί σε ένα μαγικό λιμανάκι. Η παραλία έχει χοντρό βότσαλο, και τα ήρεμα νερά έχουν έντονες εναλλαγές χρώματος από το πράσινο στο γαλάζιο, και η σκιά των δέντρων, φτάνει σχεδόν μέχρι τη θάλασσα.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Κατελειός

Τη παραλία του χωριού Κατελειός θα την βρείτε στο δρόμο σας πηγαίνοντας από το Αργοστόλι για τη Σκάλα. Στρίψτε στο χωρίο και συνεχίστε μέχρι την παραλία που θα σας αποζημιώσει για τη μικρή παράκαμψη. Μεγάλη παραλία με αμμουδιά, καντίνα, ομπρέλες, και ταβέρνες με φρέσκο ψάρι σας περιμένουν.

Παραλίες Κεφαλονιάς: Παραλία Καμίνια

Τεράστια αμμουδιά τα Καμίνια, είναι από τις ωραιότερες παραλίες στη νότια Κεφαλονιά. Την παραλία θα την δείτε από ψηλά στο δρόμο για τη Σκάλα. Πρίν από το καταπράσινο χωριό Ρατζακλί θα στρίψετε δεξιά. Η παραλία είναι προσβάσιμη, αλλά στα πιο ωραία της σημεία θα φτάσετε με τα πόδια. Διαθέτει ταβέρνα, καντίνα, καφετέρια και ομπρέλες.

Διαβάστε ποιες είναι οι όμορφες παραλίες της Σύρου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!