Προσλήψεις 2012: ποιες οι νέες θέσεις εργασίας

Ποιες είναι οι νέες θέσεις εργασίας; Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα με τις θέσεις εργασίας και όλες τις πληροφορίες.

80 θέσεις εργασίας στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης
Διαγωνισμός εισακτέων στην ΕΛΑΣ
Εργασία σε μονογονεϊκές οικογένειες
Καριέρα για 40 Ελληνες πτυχιούχους στον ΟΗΕ
Θέσεις για πτυχιούχους στην Κύπρο

80 θέσεις εργασίας στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διεξαγωγή των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 14-15 Ιουλίου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε 2 στάδια. Το πρώτο στάδιο, το προκαταρκτικό, στο οποίο θα συμμετάσχει το σύνολο των υποψηφίων, περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία σε δύο μαθήματα

Για τις 80 θέσεις στελεχών της δημόσιας διοίκησης θα διαγωνιστούν περίπου 3.000 υποψήφιοι απ’ όλη τη χώρα. Αρχικά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν 3.800 υποψήφιοι αλλά μετά τον έλεγχο των τυπικών προσόντων, απορρίφθηκαν περίπου 800 άτομα που είχαν καταθέσει αιτήσεις.

Οι εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθούν στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου σε αίθουσες της Φιλοσοφικής και Φυσικομαθηματικής Σχολής.

Μετά την αποστολή σχετικής εγκυκλίου με την οποία κλήθηκαν οι υπάλληλοι που επιθυμούν να συμμετέχουν ως επιτηρητές στη διαγωνιστική διαδικασία, έχει ολοκληρωθεί και η επιλογή των κατάλληλων στελεχών.

Η πρόσκληση απευθυνόταν μόνο σε υπάλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και των υπηρεσιών που βρίσκονται υπό την εποπτεία των συγκεκριμένων υπουργείων, όπως είναι το Εθνικό Τυπογραφείο και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιτυχόντες θα αποτελέσουν την 22η σειρά εισακτέων από την ίδρυση της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και θα είναι μόνο 80 άτομα.

Τα στάδια των εξετάσεων
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε 2 στάδια. Το πρώτο στάδιο, το προκαταρκτικό, στο οποίο θα συμμετάσχει το σύνολο των υποψηφίων, περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία υποχρεωτικά στα ακόλουθα μαθήματα και στις παρακάτω ημερομηνίες:

•Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους: Σάββατο 14 Ιουλίου 2012
•Πολιτική Οικονομία και Δημόσια Οικονομική: Κυριακή 15 Ιουλίου 2012
Κατά το τελικό στάδιο η εξέταση περιλαμβάνει υποχρεωτική γραπτή δοκιμασία στο γνωστικό πεδίο «Δημόσια Διοίκηση» και γραπτή και προφορική εξέταση σε ένα ακόμη γνωστικό πεδίο επιλογής από τα παρακάτω:

•Περιβάλλον – Ποιότητα Ζωής
•Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις
•Εφαρμοσμένη Πληροφορική
•Κοινωνική Διοίκηση
•Οικονομική του Χώρου και Περιφερειακή Πολιτική
Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε μία ξένη γλώσσα της επιλογής τους μεταξύ της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ισπανικής ή ιταλικής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις εργασίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της ΕΣΔΔΑ: 213 1306 238, 213 1306 257, 213 1306 242, 213 1306 455 και 213 1306 310. Επίσης, μπορούν να απευθύνονται στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ στη Θεσσαλονίκη (Ι. Κωλέττη 25 Δ΄) στα τηλέφωνα: 231 3321 170, 231 3321 104.

Διαγωνισμός εισακτέων στην ΕΛΑΣ
Διαγωνισμό για την κατάταξη στην Ελληνική Αστυνομία και εισαγωγή Δοκίμων στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, προκήρυξε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε 500, εκ των οποίων οι 15 αφορούν κατόχους απολυτηρίου ημερησίου ΕΠΑ.Λ ή Β΄ κύκλου ημερησίων Τ.Ε.Ε., οι 48 αφορούν υποψηφίους που εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ΄ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου σε εθνικό επίπεδο και απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης τα έτη 2010 ή 2011,15 θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες εισαγωγής με τις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 12 του Ν.2552/1997, ενώ οι υπόλοιπες 422 θέσεις εργασίας θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου και ημερησίου ΕΠΑ.Λ.

Ο αριθμός των ιδιωτών, που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, καθορίζεται σε 80, ενώ ο αριθμός των Αστυνομικών, που θα εισαχθούν φτάνει τις 53.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, για κατάταξη στην Ελληνική Αστυνομία ως Δόκιμοι Υπαστυνόμοι ή Δόκιμοι Αστυφύλακες, έχουν άνδρες και γυναίκες, Ελληνες πολίτες, ή ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο την Κύπρο και την Τουρκία, οι οποίοι δεν υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους, είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει την εισαγωγή στα ΑΕΙ της χώρας και έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70μ. Περισσότερες πληροφορίες στον δικτυακό τόπο www.astynomia.gr ή στο τηλ. 210 6977774 και 6980910.

Εργασία σε μονογονεϊκές οικογένειες
Ανάσα στις μονογονεϊκές οικογένειες, στις οποίες οι γυναίκες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία τους, δίνει το πρόγραμμα ΤΟΠ/ΕΚΟ του υπουργείου Εργασίας.

Ανάσα στις μονογονεϊκές οικογένειες, στις οποίες οι γυναίκες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία τους, δίνει το πρόγραμμα ΤΟΠ/ΕΚΟ του υπουργείου Εργασίας. Οι Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ενταξης έχουν ως στόχο τη στήριξη των ειδικών ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την ανεργία αλλά και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η σύμπραξη «Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας / ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΩ» θα ενισχύσει με διάφορους τρόπους 100 ανθρώπους που πλήττονται και ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
Μια τέτοια κοινωνική ομάδα είναι οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες τις τελευταίες δεκαετίες αυξάνονται κατακόρυφα στη χώρα μας και σίγουρα βρίσκονται στο περιθώριο της αγοράς εργασίας.

Ηδη, το υπουργείο Εργασίας και η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων έχει εγκρίνει μια σειρά σχεδίων που στοχεύουν στη βοήθεια των μονογονέων, είτε μέσω της εύρεσης εργασίας είτε καταρτίζοντάς τους και δίνοντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Ωστόσο, οι δράσεις που παραθέτονται σήμερα στοχεύουν στην ενίσχυση και άλλων κοινωνικών ομάδων, συναφών με τις μονογονεϊκές οικογένειες, όπως οι γυναίκες που είναι θύματα ενδοοικογενεικής βίας, μακροχρόνια ανέργων, αλλά και ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας. Τα σχέδια των συμπράξεων περιλαμβάνουν δράσεις όπως κατάρτιση και επιμόρφωση, εκπαιδευτική πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, εκπόνηση business plan, εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης και έρευνας για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, παροχή υποστήριξης σε νομικά και φορολογικά θέματα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών, αλλά και η δημιουργία μιας βάσης συνεργασίας ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Απώτερος στόχος του προγράμματος αποτελεί η ενίσχυση των ανέργων και η διευκόλυνσή τους στην πρόσβαση εργασίας.

Μαρκόπουλο και Λαύριο
Αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, αλλά και μια σειρά από άλλες κοινωνικές ομάδες θα ωφελήσει η δράση «Ολοκληρωμένη τοπική δράση για την κοινωνική και εργασιακή ένταξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων των Δήμων Μαρκοπούλου και Λαυρεωτικής».

Ειδικότερα, η σύμπραξη επτά φορέων θα βοηθήσει τους 100 άνεργους είτε να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις είτε να δραστηριοποιηθούν ατομικά ή και σε ομάδες προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Μάλιστα, σύμφωνα με το σχέδιο, το αποτέλεσμα θα επιτευχθεί τόσο μέσω συμβουλευτικής υποστήριξης και παρακολούθησης των ωφελουμένων όσο και με κατάρτιση – επιμόρφωση – πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις.

ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΚΟ
Αθηνών-Σουνίου 37, 19001 Κερατέα
Υπεύθυνος: κ. Σωτήριος Μεθενίτης
Τηλ.: 210 7223933
Fax: 210 7254284
E-mail: info@advancedconsultants.gr

Δήμος Αγρινίου
Ογδόντα άνεργους θα ωφελήσει η σύμπραξη «Δράσεις κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων Δήμου Αγρινίου, περιφερειακής ενότητας Αιτωλ/νίας». Ειδικότερα, επτά φορείς θα δώσουν τη δυνατότητα σε άνεργους διαφόρων κατηγοριών να βρουν εργασία και να «ενεργοποιηθούν» στην τοπική κοινωνία. Οι κατηγορίες που επωφελούνται από τη συγκεκριμένη δράση είναι:

1. άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας / απειλούμενα από φτώχεια,
2. άτομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες,
3.μακροχρόνια άνεργοι ανω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα,
4.αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών και τέλος,
5.γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΡΟΜΑ, ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ – Net Aid FoRSe»
Πλ. Δημαρχείου, Καινούριο Δήμου
Αγρινίου, 30005 Αγρίνιο
Υπεύθυνη: κ. Παύλου Μοσχολιού
Τηλ.: 2641039007
Fax: 2641049645
E-mail: info@trihonida.gr

80 θέσεις εργασίας στο Μαρούσι
Ογδόντα αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών και άλλων κοινωνικών ομάδων θα καταρτιστούν-επιμορφωθούν μέσω του προγράμματος «ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ».

Η δράση, που αφορά ακόμη μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, άτομα με αναπηρία, αλλά και πολίτες που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτήν, θα βοηθήσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είτε να εργαστούν σε επιχειρήσεις είτε να κάνουν μια νέα αρχή, δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δράσης, το αποτέλεσμα θα επιτευχθεί τόσο μέσω συμβουλευτικής υποστήριξης και παρακολούθησης των ωφελουμένων όσο και με κατάρτιση – επιμόρφωση – πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις.

Α.Σ. «ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ»
Ζήνωνος 7-9, 10431 Αθήνα
Υπεύθυνη: κ. Κωνσταντίνου Ντούνα
Τηλ.: 2106140509
Fax: 2106140509
E-mail: b_and_f_epe@yahoo.gr

100 συμβάσεις στη Θεσσαλονίκη
Εκατό μονογονεϊκές οικογένειες (άτομα σε κατάσταση ή υπό την απειλή φτώχειας, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 με χαμηλά τυπικά προσόντα) στην περιοχή των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά θα ενισχύσει η δράση της «Νέας Γενιάς». Στόχος του έργου είναι, με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των τοπικών φορέων, να αναπτυχθούν και να εφαρμοστούν κοινές καινοτόμες και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας άνεργοι της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, δίνοντας έμφαση σε κλάδους της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και ειδικότερα σε τομείς της πρόνοιας και του πολιτισμού.

«ΜΟΝΗ.ΓΕΝΙΑ»
Οικονόμου 5, 54627 Θεσσαλονίκη
Υπεύθυνος: κ. Λαφαζανίδη Ευστάθιου
Τηλ.: 2310 552670
Fax: 2310 552670
E-mail: tsairelis@kekekpa.gr

80 δικαιούχοι στη Λάρισα
Ενα ευρύ κοινωνικό φάσμα καλύπτει η δράση του «Τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας», η οποία έχει ως αντικείμενο την προετοιμασία 80 ωφελουμένων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λαρισαίων (μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, Αποφυλακισθέντες, Πρώην χρήστες ουσιών, Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, Ατομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας / απειλούμενα από φτώχεια) για την απόκτηση ενός σύγχρονου επαγγελματικού προφίλ σε κρίσιμες ειδικότητες του χώρου των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.

Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων η δράση περιλαμβάνει ενέργειες κατάρτισης / εξειδίκευσης των ωφελούμενων στα γνωστικά πεδία της νέας επαγγελματικής εξειδίκευσης, αλλά και ενέργειες υποστήριξης και καθοδήγησης των ωφελούμενων για την αποτελεσματική τοποθέτησή τους στην τοπική αγορά υπηρεσιών ανοικτής κοινωνικής φροντίδας είτε ως εργαζόμενους είτε ως αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες.

Α.Σ. «ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ»
Γρηγοροπούλου 1, 41447 Λάρισα
Υπεύθυνος: κ. Βασίλειου Ζάρκου
Τηλ.: 2410250631
Fax: 2410250631
E-mail: infokolovos@gmail.com

100 εποχικοί στη Λακωνία
Με στόχο τη δημιουργία 100 θέσεων εργασίας, αλλά και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της Λακωνίας, η σύμπραξη «Ανάπτυξη-Λακωνία» ξεκινά τις τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στην περιοχή των Δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης. Η ομάδα-στόχος είναι: Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα – Ατομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας / απειλούμενα από φτώχεια και άνθρωποι με αναπηρία, ενώ σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης τόσο σε υφιστάμενες επιχειρήσεις όσο και σε νέες ιδιαίτερα στο πεδίο της κοινωνικής οικονομίας.

Α.Σ. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΛΑΚΩΝΙΑ»
Λυκούργου 125, 23100, Σπάρτη
Υπεύθυνη: κα Κ. Λιμπιωτάκου
Τηλ. 2731089255
Fax 2731089256
E-mail: peloplak@otenet.gr

150 άνεργοι στη Ροδόπη
Εκατόν πενήντα άνεργοι από διάφορες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που μένουν στην Περιφέρεια Ροδόπης, θα ωφεληθούν άμεσα από τη δράση «Ανοικτή Αγορά Εργασίας για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στην Π.Ε. Ροδόπης». Βασικός στόχος της σύμπραξης είναι η υποστήριξη των ωφελουμένων μέσα από ένα πλέγμα δράσεων που θα τους ενσωματώσει στο εργασιακό και κοινωνικό γίγνεσθαι, ενώ το πλάνο των 13 φορέων που θα συμπράξουν περιλαμβάνει:

1. Την ίδρυση 25 νέων επιχειρήσεων, με έμφαση στην καινοτόμα μικροεπιχειρηματικότητα στους τομείς του ορεινού τουρισμού, της μεταποίησης και της εμπορίας τροφίμων – ποτών
2. Την ίδρυση δύο επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας -κάλυψη 70 θέσεων μισθωτής εργασίας σε δραστηριότητες του μεταποιητικού και του τριτογενούς τομέα, αλλά και σε ειδικότητες πράσινης οικονομίας. Και, τέλος,
3. Την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας μέσω συμβάσεων μαθητείας με επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, για 45 ωφελούμενους.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, σε μακροχρόνια ανέργους άνω των 45, με χαμηλά τυπικά προσόντα, σε Ατομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια αλλά και σε ανθρώπους με αναπηρία.

Α.Σ. «ΡΟΔΟΠΗ»
Ν. Πλαστήρα & Κ. Αντωνιάδη, 69100 Κομοτηνή
Υπεύθυνη: κ. Ι. Νικολαΐδη
Τηλ. 2531034071
Fax 2531034073
E-mail: anro@anro.gr

210 προσλήψεις σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα
Την εργασιακή και κοινωνική ένταξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων έχει ως στόχο η σύμπραξη «Θεσπρωτική Κοινωνική Συνεργασία», η οποία αποτελείται από εννέα φορείς. Από τη δράση θα ωφεληθούν 110 άνθρωποι οι οποίοι θα ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες: αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μακροχρόνια άνεργοι (για διάστημα περισσότερο των 12 μηνών) άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, τα άνεργα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από κατάσταση φτώχειας, τα άτομα με αναπηρία, οι Μετανάστες και παλιννοστούντες και οι πρώην χρήστες ουσιών.

Απώτερος σκοπός της συγκεκριμένης σύμπραξης είναι οι συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, να προωθηθούν στην απασχόληση ή σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, να τοποθετηθούν σε θέσεις εργασίας ή να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις και κοινωνικές επιχειρήσεις.

Α.Σ. «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Κυρά-Βασιλικής 10, 46100 Ηγουμενίτσα
Υπεύθυνη: κα Τίνα Μπότσαρη
Τηλ. 26650 25140
Fax 26650 28885
E-mail: thesprotiki@gmail.com

Στα χαρακτηριστικά του πρωτογενούς τομέα καθώς και του τουριστικού προϊόντος της Πρέβεζας θα στηριχθεί η σύμπραξη «Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας /ΠΡΟΣΑΡΜΟ-ΖΩ», η οποία θα ενισχύσει με διάφορους τρόπους 100 ανθρώπους που πλήττονται και ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Δίνοντας έμφαση στις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, οι οκτώ συμπράττοντες φορείς θα στηρίξουν μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών, αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια και τέλος ανθρώπους με αναπηρία.

Μερικές από τις δράσεις των φορέων θα είναι η δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων που θα προσφέρουν υπηρεσίες καθαριότητας, διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων και υποστήριξη μονάδων κοινωνικής στήριξης και φροντίδας, ενώ το σχέδιο περιλαμβάνει ίδρυση ατομικών επιχειρήσεων, αλλά και τοποθέτηση ωφελουμένων σε επιχειρήσεις τηςπεριοχής.

Α.Σ. «Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας / ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΩ»
Λεωφόρος Ιωαννίνων 210, 48100 Πρέβεζα
Υπεύθυνος: κ. Ιωάννου Ευστ.
Τηλ.: 2682028156, 2682060550,
Fax: 2682028156
E-mail: info@keaap.gr

Καριέρα για 40 Ελληνες πτυχιούχους στον ΟΗΕ
Διεθνή διαγωνισμό διοργανώνει ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τη στελέχωση της Γενικής Γραμματείας του με νέους υπαλλήλους, που ειδικεύονται στους επαγγελματικούς κλάδους της Αρχιτεκτονικής, των Οικονομικών Υποθέσεων, του Συστήματος Πληροφοριών και Τεχνολογίας, των Πολιτικών Υποθέσεων, της Ραδιοφωνικής Παραγωγής και των Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι υποψήφιοι για συμμετοχή στον διαγωνισμό πρέπει: α) να είναι ηλικίας έως 32 ετών, β) να έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο σε γνωστικό αντικείμενο συναφές με τον κλάδο του ΟΗΕ που θέλουν να εργαστούν, και γ) να χειρίζονται με ευχέρεια τα αγγλικά ή/και τα γαλλικά – τις δύο γλώσσες εργασίας των Ηνωμένων Εθνών.

Προθεσμίες
Η πρόσκληση του διαγωνισμού απευθύνεται σε όλους τους υπηκόους κρατών-μελών του ΟΗΕ, που σημαίνει ότι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν και Ελληνες.

Πιο αναλυτικά, η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2012 (σ.σ. έχει ξεκινήσει από τις 13 Ιουλίου) και θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής ιστοσελίδας του ΟΗΕ (http://careers.un.org ), ενώ, όπως ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών ο εθνικός διαγωνισμός για τους Ελληνες υποψήφιους θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου 2012, σε μέρος που θα οριστεί αργότερα.

Οσοι προσληφθούν, αρχικά θα υπογράψουν σύμβαση εργασίας για δύο χρόνια και στη συνέχεια, αφού αξιολογηθούν θετικά από την υπηρεσία τους, η σύμβασή τους θα μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.

Ο διαγωνισμός θα χωρίζεται σε δύο μέρη: το γραπτό και το προφορικό. Στο γραπτό σκέλος του διαγωνισμού μπορούν να συμμετάσχουν το ανώτερο 40 άτομα από κάθε χώρα, τα οποία θα προκύψουν από την αξιολόγηση των αιτήσεων των ομοεθνών υποψηφίων. Με τις γραπτές εξετάσεις θα αξιολογηθεί η ουσιαστική γνώση των υποψηφίων του κλάδου επιλογής τους, η αναλυτική σκέψη, η ικανότητα σύνταξης κειμένου και η εξοικείωση τους με τα διεθνή θέματα.

Στη συνέχεια, οι επιτυχόντες της γραπτής δοκιμασίας θα κληθούν να περάσουν από προσωπική συνέντευξη, η οποία θα κρίνει ποιοι θα είναι οι τελικοί επιτυχόντες του διαγωνισμού. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του ερχόμενου έτους.

Συμβάσεις
Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού που θα προσληφθούν, θα τοποθετηθούν σε επαγγελματικές θέσεις κατηγορίας επιπέδου P-1 ή P-2, ανάλογα με τα προσόντα τους.

Αρχικά θα υπογράψουν σύμβαση εργασίας για δύο χρόνια και στη συνέχεια, αφού αξιολογηθούν θετικά από την υπηρεσία τους, η σύμβασή τους θα μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.

Επισημαίνεται ότι κατά τα πέντε πρώτα χρόνια της θητείας τους στον ΟΗΕ, οι νέοι διεθνείς υπάλληλοι (international civil servants) πρέπει να εργαστούν τουλάχιστον σε δύο τμήματα του Οργανισμού, σε διαφορετικό μέρος και τομέα εργασίας.

Η κινητικότητα αυτή αποσκοπεί στην καλύτερη και σφαιρικότερη κατάρτιση των νέων υπαλλήλών σε θέματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και τις αρμοδιότητες των τμημάτων του ΟΗΕ.

Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό, καθώς και να πάρουν μια γεύση από θέματα εξετάσεων προηγούμενων ετών, στην ιστοσελίδα: https://careers.un.org/lbw/home.aspx?viewtype=NCE.

Θέσεις για πτυχιούχους στην Κύπρο

Θέση: Marketing Assistant
Τόπος: Λευκωσία
Μισθός: 1.000-1.500 ευρώ μηνιαίως
Προϋποθέσεις: απόφοιτος κολεγίου ή πανεπιστημίου, προηγούμενη πείρα δεν απαιτείται
Αιτήσεις: αποστολή επιστολής και βιογραφικού στην ηλ. διεύθυνση: accounts@mavros.com.cy
Επικοινωνία: τηλ.: 00357 22680898

Θέση: Website Designers (2 θέσεις)
Τόπος: Λάρνακα
Μισθός: 900-1.100 ευρώ μηνιαίως
Προϋποθέσεις: κολεγιακό ή πανεπιστημιακό επίπεδο μόρφωσης, γνώση photoshop, illustrator, flash, dreamweaver, html, προηγούμενη πείρα δεν απαιτείται
Αιτήσεις: αποστολή επιστολής και βιογραφικού στην ηλ. διεύθυνση: career@skwebline.com
Επικοινωνία: τηλ.: 00357 24828090

Θέση: Πολιτικός Μηχανικός
Τόπος: Λευκωσία
Μισθός: 850-1.150 ευρώ μηνιαίως
Προϋποθέσεις: πτυχίο πολιτικού μηχανικού, δεν απαιτείται εργασιακή εμπειρία
Αιτήσεις: τηλεφωνική επικοινωνία με τον εργοδότη
Επικοινωνία: τηλ.: 00357 22525007

Θέση: Πολιτικός Μηχανικός
Τόπος: Λεμεσός
Μισθός: 1.100-1.300 ευρώ μηνιαίως
Προϋποθέσεις: πτυχίο πολιτικού μηχανικού, δεν απαιτείται εργασιακή προϋπηρεσία
Αιτήσεις: τηλεφωνική επικοινωνία με τον εργοδότη
Επικοινωνία: τηλ.: 00357 99404292

Θέση: Legal & Financial Advisor for Green Energy Companies fro ex-USSR Countries
Τόπος: Λευκωσία
Προϋποθέσεις: πτυχίο νομικών ή οικονομικών επιστημών, προηγούμενη επαγγελματική πείρα δεν απαιτείται
Αιτήσεις: αποστολή επιστολής και βιογραφικού στην ηλ. διεύθυνση: info@lgaf.org

Θέση: Προγραμματιστής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας
Τόπος: Λευκωσία
Μισθός: 1.000-1.300 ευρώ μηνιαίως
Προϋποθέσεις: απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άριστη γνώση αγγλικών και λειτουργικών συστημάτων windows, δεν είναι απαραίτητη η εργασιακή πείρα σε σχέση με τη θέση
Αιτήσεις: αποστολή επιστολής και βιογραφικού στην ηλ. διεύθυνση: hr@piperaris.com
Επικοινωνία: τηλ.: 00357 77772288

Θέση: Sales Manager
Τόπος: Λευκωσία
Μισθός: 1.000 ευρώ μηνιαίως
Προϋποθέσεις: απόφοιτος μέσης εκπαίδευσης (σε θέματα μάρκετινγκ είναι προτιμητέος), καλή γνώση Αγγλικών, άδεια οδήγησης για οχήματα μέχρι 3.500 kg και μέχρι οκτώ επιβατών πλην οδηγού (Δ, ΕΑ, ΕΒ), δεν απαιτείται προηγούμενη εργασιακή πείρα
Αιτήσεις: τηλεφωνική επικοινωνία με τον εργοδότη
Επικοινωνία: τηλ.: 00357 97642500

Θέση: Νοσηλευτής-τρια
Τόπος: Λευκωσία
Μισθός: 1.100-1.300 ευρώ μηνιαίως
Προϋποθέσεις: πτυχίο νοσηλευτικής (κατά προτίμηση απόφοιτος Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου), προηγούμενη εμπειρία δεν απαιτείται
Αιτήσεις: αποστολή επιστολής και βιογραφικού στην ηλ. διεύθυνση: gastro1@cytanet.com.cy
Επικοινωνία: τηλ.: 00357 22465999

Χημικός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μίας θέσης Ειδικού Επιστήμονα για τη διδασκαλία του μεταπτυχιακού μαθήματος «Φασματομετρία Μάζας», για το χειμερινό εξάμηνο 2012-2013 (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2012). Το μάθημα θα διδάσκεται τέσσερις ώρες εβδομαδιαίως επί 15 εβδομάδες και η ωριαία αμοιβή θα ανέρχεται στο ποσό των 68 ευρώ.
Οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν στο Τμήμα Χημείας (Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τ.Θ. 20537, 1678 Λευκωσία) το αργότερο μέχρι τις 11 Ιουλίου 2012 (ευδιάκριτη σφραγίδα ταχυδρομείου 6 Ιουλίου 2012). Πρόσθετες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: 00357 22892780-2, καθώς και στα e-mail: effiep@ucy.ac.cy , aristotelous.elena@ucy.ac.cy.

Διετής εμπειρία
Θέση: Λογιστής
Τόπος: Λευκωσία
Μισθός: 1.200-1.400 ευρώ μηνιαίως
Προϋποθέσεις: πιστοποίηση λογιστικής (LCCI higher), δύο χρόνια εργασιακής πείρας σε ελεγκτικό γραφείο
Αιτήσεις: τηλεφωνική επικοινωνία με τον εργοδότη
Επικοινωνία: τηλ.: 00357 22764467

Θέση: Υπεύθυνος αγορών, πωλήσεων και μάρκετινγκ
Τόπος: Λευκωσία
Μισθός: 900-1.200 ευρώ μηνιαίως
Προϋποθέσεις: γνώσεις Η/Υ και Αγγλικών, τουλάχιστον διετή εμπειρία στο μάρκετινγκ
Αιτήσεις: αποστολή επιστολής και βιογραφικού στην ηλ. διεύθυνση: achileosltd@cytanet.com.cy
Επικοινωνία: τηλ.: 00357 22482932

Διαβάστε ποιες είναι οι νέες θέσεις εργασίας και ποιες ειδικόκητες και επαγγέλματα αφορούν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.