“Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης, Λιάπης σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος”

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για το νέο σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μετά την κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβάνου.

Νέο σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος από πολιτικούς και συγκεκριμένα τον κ. Μεϊμαράκη τον κ. Βουλγαράκη και τον κ. Λιάπη, σκάει στην καρδιά της κρίσης μετά την κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού.

Ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα Real News και αναδημοσιεύει το site pkool.gr, εμπλέκει τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τον Μιχάλη Λιάπη και τον Γιώργο Βουλγαράκη σε υπόθεση με αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής (την περίοδο 2005-2008), τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και ξέπλενε χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα πρώην υπουργών, όπως ο κ. Βουλγαράκης και ο κ. Λιάπης των οποίων τα υπουργεία προέβαιναν σε κρατικές προμήθειες.

Για την ίδια υπόθεση έχει καταθέσει και ο πρώην συνέταιρος του Ιωάννη Καρούρου, Γιώργος Ζωγραφάκης, κατά τον οποίον οι Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης και Λιάπης έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και την αποστολή των χρημάτων τράπεζα σε γειτονική χώρα. Όταν η επιχείρηση ξεπλύμματος μαύρου χρήματος ολοκληρώθηκε -σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις- οι Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης και Λιάπης, συμφώνησαν να οδηγήσουν την εταιρία του ομίλου Καρούζου σε πτώχευση για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Διαβάστε σε ποιον έκανε σκληρή επίθεση ο Γιώργος Βουλγαράκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.