Τι αποκαλύπτουν τα χειρόγραφα Τσοχατζόπουλου

Ποια είναι τα νέα στοιχεία φωτιά από το χειρόγραφα σημειώματα του Άκη Τζοχατζόπουλου που βρέθηκαν στο αρχείο του;

Νέα στοιχεία για τα «έργα και τις ημέρες» του Άκη Τσοχατζόπουλου φέρνουν στο φως τα χειρόγραφα. Παράλληλα, οι ανακριτές που ερευνούν την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα, φαίνεται ότι βρίσκονται μπροστά και σε άλλα ακίνητα που μέχρι τώρα ήταν άγνωστα στις δικαστικές αρχές, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ανοιχτό είναι μάλιστα το ενδεχόμενο, εάν προκύψει από την έρευνα πως αποτελούν και αυτά τα ακίνητα προϊόντα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αν δηλαδή αποκτήθηκαν με χρήματα από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, οι δικαστικές αρχές να προχωρήσουν στη δέσμευσή τους. Αυτά τα ακίνητα του Άκη Τζοχατζόπουλου όπως εκτιμούν οι ανακριτές συνδέονται με επτά κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Επίσης, νέοι λογαριασμοί που βρίσκονται ακόμη και σε τράπεζες του εξωτερικού συμπληρώνουν το παζλ των τελευταίων στοιχείων που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ανακριτών προκειμένου να εξακριβωθεί η «δαιδαλώδης» πορεία, αλλά και οι «σταθμοί» των ύποπτων χρημάτων.

Κι ενώ η ανάκριση συνεχίζεται, τα χειρόγραφα που βρέθηκαν στο αρχείο του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τζοχατζόπουλου εξακολουθούν να «προδίδουν» τις υπέρογκες προεκλογικές του δαπάνες, προκειμένου να εξασφαλίσει την επανεκλογή του στη Βουλή που θα του εξασφάλιζε τη διατήρηση της βουλευτικής του ασυλίας.

Στα χειρόγραφα σημειώματά του Άκη Τσοχατζόπουλου γίνεται αναφορά στη διακίνηση χιλιάδων ευρώ προς άγραν ψηφοφόρων και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, σημειώνει ο πρώην υπουργός τα εξής ποσά: 100.000 ευρώ για Γύφτο Μπάκας, 30.000 ευρώ για Ρωσοπόντιους εδώ (σ.σ. Ελλάδα), 350.000 ευρώ για 789 εισιτήρια Ρωσοπόντιων από Ρωσία και 230.000 ευρώ για 1150 Διαρκείας ΠΑΟΚ. Στην ίδια σελίδα, όπως επισημαίνεται στη δικογραφία, αναφέρονται ως εκκρεμότητες: 140.000 ευρώ για Ακριτίδη, 50.000 ευρώ για Φιλοθέου, 50.000 ευρώ για εκδήλωση Ι.Μ. Β (Ιερά Μονή Βατοπεδίου) και 80.000 ευρώ για Επιπλέον 160 απόψε από Ρωσία.

Ενώπιον των ανακριτών, έχουν ήδη δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, τόσο το ελληνικό Δημόσιο όσο και πολίτες φορολογούμενοι, μέσω της Ένωσης Ελλήνων Φορολογουμένων.

Διαβάστε τι απάντησε η Πέγκυ Ζήνα για φοροδιαφυγή 42 εκατ. ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.