Oκτώ τρόποι για οικονομία στα καύσιμα του αυτοκινήτου

Ποιοι είναι οι οκτώ τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε οικονομία στα καύσιμα του αυτοκινήτου; Πόση εξοικονόμηση προσφέρουν οι τρόποι αυτοί στα καύσιμα;

Αρκούν μερικοί μονάχα κανόνες για να μπορέσετε να κάνετε οικονομία στα καύσιμα του αυτοκινήτου σας για να μπορέσετε να κερδίζετε όσο το δυνατόν περισσότερα.

Κανόνας 1ος: Οδηγούμε με σωστή ταχύτητα

Ο βασικότερος παράγων στην οικονομία καυσίμου. Ο κάθε οδηγός πρέπει να γνωρίζει ποια είναι η ταχύτητα ‘’ταξιδιού’’ του αυτοκινήτου του, αλλά σε γενικές γραμμές είναι τα χιλιόμετρα που έχει το αυτοκίνητο όταν κινείται με την πιο μεγάλη σχέση στο κιβώτιο και 3-4 χιλιάδες στροφές στο στροφόμετρο. Μπορεί να αργήσουμε λίγο να φτάσουμε στο προορισμό μας, (σε ταξίδια εκτός πόλεως) αλλά 15 χλμ περισσότερα στο ταχύμετρο μπορεί να σημαίνουν 2 ευρώ στα 100χλμ περισσότερη κατανάλωση. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται επειδή η τριβή του αυτοκινήτου με τον αέρα που το περιβάλλει αυξάνεται εκθετικά όσο πιο γρήγορα οδηγούμε. Με λίγα λόγια χρειαζόμαστε περισσότερο καύσιμο για να ‘’περάσουμε’’ το αυτοκίνητό μας από τον ολοένα και πιο πυκνό αέρα. Εξοικονόμηση: Έως και 2.5 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.

Κανόνας 2ος: Οδηγούμε ήρεμα και στρωτά

Πράγμα που σημαίνει πως αποφεύγουμε απότομες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα και γενικά την νευρική οδήγηση. Δευτερευόντως, εκτός από καύσιμο γλιτώνουμε τόσο εμάς όσο και τους γύρω οδηγούς από άγχος και πιθανά ατυχήματα. Όταν φέρουμε το αυτοκίνητό μας στην ταχύτητα ταξιδιού (ανάλογα το δρόμο και το είδος του αυτοκινήτου) με την μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο, προσπαθούμε να την διατηρήσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του σε στροφές και ευθείες. Η τεχνική αυτή εκτός από οικονομία καυσίμου μας κάνει καλύτερους οδηγούς μια και μαθαίνουμε να κρατάμε σωστές αποστάσεις από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα ενώ παράλληλα “φροντίζουμε” όλα τα μέρη του αυτοκινήτου όπως λάστιχα, φρένα και σύστημα μετάδοσης. Εξοικονόμηση: Έως και 1.5 παραπάνω χιλιόμετρα με ένα λίτρο βενζίνης.

Κανόνας 3ος: Μειώνουμε την οπισθέλκουσα

Το αυτοκίνητο γενικά -ιδιαίτερα τα αγαπητά στους περισσότερους από εμάς SUV- είναι τις περισσότερες φορές ένας ‘’τοίχος’’ αεροδυναμικής. Αυτό μεταφράζεται στο ότι σε ταχύτητες ταξιδιού, παραπάνω από το 40% της δύναμης του κινητήρα, συνεπώς και το αντίστοιχο καύσιμο, απ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.