Πρόγνωση καιρού: έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για 8, 9 Δεκεμβρίου

Tι καιρό θα κάνει 8, 9 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ; Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση καιρού.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά αναμένονται το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρού, που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα η πρόγνωση καιρού αναφέρει:

α) βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες

β) χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και τα βορειοδυτικά ημιορεινά και από το βράδυ της Κυριακής σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές της κεντρικής.

γ) νότιοι άνεμοι που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στο κεντρικό τα 9 μποφόρ και οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο στα 8 μποφόρ.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου από το απόγευμα τα φαινόμενα θα γίνουν πολύ έντονα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και νότια Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική Θεσσαλία και την Αττική.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στις Κυκλάδες.

Οπλιστείτε με υπομονή, γάντια και ζεστά ρούχα για να αντέξετε…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.