«Σωσίβιο» για την Fokas τα νέα brands στα ράφια

Πώς προσπαθούν οι υπάλληλοι της εταιρείας σε υποκατάστημα του Fokas να βρουν λύσεις εφόσον η εταιρεία έχει κάνει αίτημα για το άρθρο 99;

«Παλεύουμε με συμπαραστάτες τους πιστωτές μας και τους συναδέλφους μας», δηλώνουν στο site μας toxrima.gr υπάλληλοι του υποκαταστήματος της αλυσίδας καταστημάτων Fokas στην Ερμού, μετά την αναβολή που έλαβε η συζήτηση του αιτήματος που έχει κάνει η εταιρεία για την ένταξή της στο άρθρο 99.

Τα στελέχη της εταιρείας, τονίζουν στη συζήτησή τους με toxrima.gr, την θετική διάθεση που έχουν οι συνεργάτες και οι πιστωτές, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις και απόδειξη για αυτό είναι ότι νέες μάρκες έχουν βρει στέγη στα καταστήματα της Fokas , τόσο στην Ερμού, όσο και στο υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης.

Lacoste, Gant, Nautica, North Sales, είναι τα νέα ονόματα που «μπήκαν» στα ράφια της εταιρείας Fokas , με ανάλογες συμφωνίες για κάλυψη τετραγωνικών.

Οι συζητήσεις με τους πιστωτές της εταιρείας Fokas πήγαν πίσω και τη συζήτηση για την υπαγωγή στις διαδικασίες εξυγίανσης του άρθρου 99 για την Οδυσσεύς Φωκάς ΑΕ. Η προγραμματισμένη για την περασμένη εβδομάδα συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα της ίδιας της εταιρείας και νέα ημερομηνία ορίσθηκε η 26η Απριλίου.

Η εταιρεία Fokas αιτιολόγησε το αίτημα στο γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη αυτήν τη στιγμή οι επαφές με τους μεγαλύτερους πιστωτές της, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα σχέδιο καταβολής των οφειλομένων και αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων του ομίλου, οι πωλήσεις του οποίου άγγιξαν το 2012 ιστορικά χαμηλά επίπεδα: Για το 2012, σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης του ομίλου, οι πωλήσεις της Fokas διαμορφώνονται στα πέριξ των 31,9 εκατ. ευρώ έναντι 52,5 εκατ. ευρώ το 2011.

Σημειώνεται ότι από πλευράς των τραπεζών, οι βασικοί πιστωτές της γνωστής αλυσίδας Fokas είναι οι όμιλοι Alpha και Εθνική, ενώ με βάση τα στοιχεία του σχεδίου εξυγίανσης που έχει καταθέσει η εταιρεία Fokas για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, από το σύνολο των 66 εκατ. ευρώ περίπου που αποτελούν τις συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας Fokas , ο βραχυπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος δανεισμός προς τις τράπεζες αντιστοιχεί στα 32,8 εκατ. ευρώ.

Δείτε ποια γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων κήρυξε πτώχευση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!