Ποιος γνωστός Έλληνας ηθοποιός πάσχει από ψωρίαση [φωτο]

Ποιος πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι πάσχει από ψωρίαση; Τι δήλωσε για την αυτοάνοση ασθένειά του;

Για μια πάθηση που τον ταλαιπωρεί τα τελευταία 8 χρόνια μίλησε ο Γιώργος Χρανιώτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα News.

Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης θέλησε να μοιραστεί με τους θαυμαστές του την ασθένειά του, τα συναισθήματά του όταν χώρισε και τις καταχρήσεις που αποφάσισε να διακόψει λόγω αυτής της πάθησης.

«Άλλαξα εντελώς ζωή όταν ξαφνικά το 2005 έπαθα ψωρίαση, μια ασθένεια κατά την οποία το αμυντικό σύστημα στρέφεται ενάντια στον ίδιο μας τον εαυτό. Πρόκειται για μια χρόνια αυτοάνοση πάθηση του δέρματος, η οποία εκδηλώνεται με εξανθήματα που μοιάζουν με λέπια σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος. Εμένα μου παρουσιάστηκε στους αγκώνες και στα γόνατα, όπου έτσι κι αλλιώς εντοπίζεται συχνότερα.
xraniotis
Εκείνη την εποχή ήμουν σε περίοδο χωρισμού, απλώς δεν είχα συνειδητοποιήσει πως είχα στεναχωρηθεί τόσο πολύ! Παράλληλα, όμως, ο πατέρας μου υπέφερε από αυτή την πάθηση, η οποία μπορεί να μην είναι κολλητική είναι όμως κληρονομική, κάτι που δεν ήξερα. Έτσι, πρόσβαλε και εμένα σε μια στιγμή που ήμουν ευάλωτος, καθώς βρισκόμουν μέσα στη θλίψη. Επιπλέον, έκανα και μια ζωή γεμάτη καταχρήσεις με αλκοόλ και ατελείωτα ξενύχτια. Ευτυχώς, από τη μέρα που νόσησα, έγινα πολύ καλό παιδί», παραδέχεται ο Γιώργος Χρανιώτης.

Όταν έμαθε για πρώτη φορά για την ψωρίαση ο Γιώργος Χρανιώτης, δυσκολεύτηκε να το μοιραστεί με κάποιον, όμως στη συνέχεια διαπίστωσε ότι δεν είναι ταμπού.

«Σε σχετικό ιατρικό συνέδριο που έγινε πρόσφατα πολλοί που πάσχουν από αυτή τη νόσο, αρνήθηκαν να μιλήσουν, εγώ πάντως δεν είχα πρόβλημα. Θα θεωρούσα τον εαυτό μου πολύ μεγάλο φλώρο, αν δεν έλεγα πως έχω ψωρίαση», ισχυρίστηκε ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης.

Διαβάστε ποια πασίγνωστη τραγουδίστρια πάσχει από ψωρίαση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.