Να πώς θα επιλύσετε τα συνηθισμένα προβλήματα του φερμουάρ

Το φερμουάρ δεν έχει αλλάξει μορφή από τότε που εφευρέθηκε, το ίδιο και τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν το φερμουάρ κολλάει ή όταν κάποιο δοντάκι του σκαλώνει. Πώς λοιπόν θα επιλύσετε τα συνηθισμένα προβλήματα του;

Παρακάτω σας προτείνουμε λύσεις για να μην αντιμετωπίσετε ποτέ ξανά πρόβλημα με οτιδήποτε κουμπώνει με φερμουάρ.

Το φερμουάρ κολλάει

Όταν το φερμουάρ κολλάει, είναι σαν να έχει πιαστεί από κάπου ή να έχει πιάσει ένα κομμάτι ύφασμα στα δόντια του, γεγονός που δεν το αφήνει να κουμπώσει σωστά. Ο καλύτερος τρόπος για να επιδιορθώσετε αυτή τη ζημιά είναι να πάρετε ένα μολύβι (όχι μηχανικό) και να τρίψετε την άκρη του στα δόντια του φερμουάρ.

Λογικά, αν το κάνετε μια δυο φορές, το φερμουάρ θα ξεκολλήσει, αν όμως αυτό δεν συμβεί, τότε χρησιμοποιήστε μια λιπαντική ουσία, όπως το σαπούνι, εφαρμόζοντάς το από τη μια άκρη του φερμουάρ και προσπαθώντας να το κάνετε να ξεκολλήσει αργά προς τα κάτω. Συνεχίστε με την ίδια κίνηση μέχρι το φερμουάρ να κατέβει ολόκληρο.

Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για να επιδιορθώσετε ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει στο ίδιο το ύφασμα:

Τα δόντια του φερμουάρ δεν κλείνουν (ή ανοίγουν συνεχώς όταν τα κλείσετε)

Ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με ένα φερμουάρ είναι να το κλείνετε και τα δοντάκια του να ανοίγουν συνεχώς. Αυτό μπορεί να προκύψει για πολλούς λόγους και ίσως το παραπάνω κόλπο με το σαπούνι να βοηθήσει κι εδώ, αν ωστόσο, δεν συμβεί αυτό, τότε κοιτάξτε ξανά μήπως έχει κολλήσει κάποιο κομμάτι υφάσματος στα δόντια του φερμουάρ που το εμποδίζει να κλείσει.

Έπειτα, ψάξτε τα δόντια ένα-ένα και ελέγξτε μήπως κάποιο που αυτά έχει ξεφύγει από τη θέση του. Αν όντως συμβαίνει αυτό, χρησιμοποιείστε μια πένσα και επαναφέρετέ το στη θέση του για να είναι όλα σε μια σειρά.

Αν με τα δόντια δεν υπάρχει πρόβλημα, δείτε το σημείο που ανοιγοκλείνει το φερμουάρ. Με τη χρήση, αυτό το σημείο αρχίζει να φθείρεται κι όταν αυτό συμβαίνει, τα δόντια του φερμουάρ δεν μπορούν να ενωθούν κατά το κλείσιμο.

fermouar-provlimata 2

Χρησιμοποιήστε πάλι την πένσα και προσπαθήστε να φέρετε κοντά τα δυο σημεία ένωσης του φερμουάρ, σε περίπτωση που αυτά έχουν φύγει από την αρχική τους θέση, μέχρι να πιάνουν πάλι κανονικά τα δόντια.

Δυστυχώς, για τα τζιν η λύση είναι πολύ πιο περίπλοκη. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το μεταλλικό κούμπωμα στη μια άκρη του φερμουάρ και να το αντικαταστήσετε με μια βελόνα ή απλώς να το δέσετε στη μέση αν λείπουν τα δόντια στο τέλος του φερμουάρ. Αυτό βέβαια μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε παντελόνια που μπορείτε να φτάσετε ως το τέλος του φερμουάρ χωρίς να το ξηλώσετε.

Αν δεν πετύχει αυτό ή αν δεν μπορείτε να φτάσετε στο τέλος του φερμουάρ εύκολα, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το φερμουάρ ολοκληρωτικά, πράγμα που μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας στο σπίτι με μια πένσα, ένα ψαλίδι και κλωστή. Η αλλαγή, ωστόσο, ενός φερμουάρ είναι πλέον πολύ φθηνή σε οποιαδήποτε κατάστημα επιδιόρθωσης ρούχων ή στην παραδοσιακή μοδίστρα.

Το φερμουάρ κατεβαίνει προς τα κάτω

Ένα πρόβλημα που συχνά παρουσιάζεται με τα φερμουάρ είναι ότι πολλές φορές, μολονότι κουμπωμένα, ανοίγουν μόνα τους σιγά σιγά, γεγονός που φυσικά μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ντροπιαστικό για όλους. Το δυσάρεστο είναι ότι αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται μόνιμα αν δεν αντικαταστήσετε εξ ολοκλήρου το φερμουάρ.

fermouar-provlimata 3

Αν και η μόνιμη λύση είναι αυτή, μπορείτε να δοκιμάσετε και μια προσωρινή. Μπορείτε να περάσετε από το σημείο που τη λαβή του φερμουάρ ένα στρογγυλό δακτυλιδάκι, ακόμα κι από μπρελόκ, περνώντας την άλλη άκρη του στο κουμπί του παντελονιού σας, προκειμένου αυτό να κρατάει το φερμουάρ επάνω. Ακόμα, μπορείτε να προσπαθήσετε το ίδιο πράγμα με ένα λαστιχάκι που θα εμποδίσει το φερμουάρ να κατεβαίνει.

Σπασμένο κούμπωμα

Αν το κούμπωμα του φερμουάρ σπάσει εντελώς ή αν δεν μπορούν τα δόντια να μπουν μέσα στο κούμπωμα για να κλείσει το φερμουάρ, τότε το κούμπωμα χρειάζεται αλλαγή.

Χρησιμοποιήστε μια πένσα για να το βγάλετε εντελώς, εφαρμόστε το καινούργιο κούμπωμα στη θέση του παλιού, κυλώντας το στη γραμμή του φερμουάρ και αυτό ήταν όλο. Ολοκαίνουργιο κούμπωμα, έτσι απλά, μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστα έξοδα!

Σπασμένη λαβή του φερμουάρ

Το πιο εύκολο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει με το φερμουάρ είναι να σπάσει το σημείο από όπου το τραβάμε, δηλαδή η μικρή λαβή του.

fermouar-provlimata 4

Μολονότι φαίνεται καταστροφή, θα χρειαστείτε απλώς ένα συνδετήρα, ένα κομμάτι από μπρελόκ ή ακόμα κι ένα κομμάτι καλώδιο τηλεφώνου για να επιδιορθώσετε τη ζημιά. Περάστε το συνδετήρα ή ό,τι χρησιμοποιήσετε μέσα από την εσοχή του κουμπώματος, διπλώστε κι από την άλλη μεριά και το κούμπωμά σας είναι έτοιμο.

Δεν είναι βέβαια το πιο στιλάτο κούμπωμα του κόσμου, αλλά είναι σίγουρα πρωτότυπο και πάνω από όλα εύχρηστο σε περίπτωση ανάγκης.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη με τα προφυλακτικά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.