Φορολογική Δήλωση 2013 Taxisnet: μέχρι πότε τελικά η παράταση

Μέχρι πότε θα δοθεί τελικά η παράταση για τη φορολογική δήλωση Ε1 του 2013 μέσω Taxisnet;

Τελευταία παράταση και διορία στις ελληνικές και ξένες τράπεζες να του αποστείλουν όλα τα στοιχεία για τους τόκους που πλήρωσαν στους καταθέτες τους, δίνει έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος του υπουργείου είναι από τις 24 του μηνός να είναι συμπληρωμένα τα στοιχεία αυτά στις ηλεκτρονικές φορολογικές δηλώσεις Ε1, που θα καταθέσουν οι φορολογούμενοι.

Λόγω της καθυστέρησης, όμως, στο οικονομικό επιτελείο ετοιμάζονται ήδη να δώσουν τουλάχιστον μια ολιγοήμερη παράταση στην καταληκτική προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που εκπνέει τυπικά στις 30 Ιουνίου. Πιθανότερη ημερομηνία για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων 2013 εμφάνιζεται να είναι κάποια στιγμή περί τα μέσα Ιουλίου, αν και πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για Αύγουστο.

Τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και οι υπηρεσίες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. καταστάσεις σε ηλεκτρονικό αρχείο, με τα στοιχεία:

– των δικαιούχων – συνδικαιούχων (όνομα, επώνυμο και Α.Φ.Μ.),

– το ποσό των πιστωτικών και χρεωστικών τόκων καταθέσεων και repos που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος,

– το ποσό του φόρου που παρακρατήθηκε.

Για τους τόκους καταθέσεων σε νόμισμα διαφορετικό του ευρώ, ως ισοτιμία για τη μετατροπή τους σε ευρώ λαμβάνεται η τιμή της ημερομηνίας πίστωσης των τόκων σε συνάλλαγμα ή η τιμή spot του δελτίου τιμών συναλλάγματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του 2012.

Ειδικά για την πρώτη εφαρμογή, η αποστολή αρχείων των στοιχείων θα γίνει έως και την 21.6.2013. Από του χρόνου, η διαβίβαση των στοιχείων θα γίνεται έως την 28η Φεβρουαρίου του κάθε έτους.

Η Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οικονομικών θα διατηρεί τα ως άνω στοιχεία για χρονικό διάστημα έξι ετών. Οι φορείς διατηρούν τα στοιχεία που αποστέλλουν στη Γ.Γ.Π.Σ., στη μορφή με την οποία τα αποστέλλουν, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 15 εργάσιμων ημερών.

Δείτε ποια είναι τα 11 σημεία SOS στη φορολογική δήλωση 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.