Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση: τι θα μεταδίδουν τα κανάλια της. Πρόγραμμα

Tι θα μεταδίδουν τα κανάλια της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης. Ποια ντοκιμαντέρ και ποιες ταινίες θα προβάλλονται;

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη προβολής προγράμματος από την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση. Οι υπεύθυνοι του στούντιο τη ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής στην Παιανία από όπου θα βγει το σήμα περιμένουν την άνωθεν εντολή για να αρχίσει η εκπομπή του θέματος.

Στον μεταβατικό φορέα θα προβληθούν ταινίες από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ταινίες της εταιρείας «Παπανδρέου» για τις οποίες υπάρχει δικαίωμα δεύτερης μετάδοσης καθώς και αρχειακό υλικό με βιογραφίες – ντοκυμαντέρ που βρίσκονται στο αρχείο του καναλιού της Βουλής.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης εξήγησε ότι σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ταινίες, ντοκυμαντέρ και τίτλους ειδήσεων ενώ τις επόμενες ημέρες και μετά την κάλυψη των θέσεων του ενημερωτικού τομέα από δημοσιογράφους θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και τα δελτία ειδήσεων

Αυτό το υλικό θα προβάλλεται για περίπου μια εβδομάδα ενώ υπό εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός για να βγει πρόγραμμα το οποίο θα καλύψει το επόμενο δίμηνο όσο περίπου αναμένεται να διαρκέσει η μεταβατική φάση μέχρι την λειτουργία του κανονικού φορέα.

Η κυρία δήμαρχος εγκαινιάζει την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση που εκπέμπει από τα στούντιο της Παιανίας απόψε, στις 21:00. Πρωταγωνιστές της η Γεωργία Βασιλειάδου και ο Βασίλης Αυλωνίτης.

Τη μουσική υπογράφει ο Μάνος Χατζιδάκις και τη σκηνοθεσία ο Ροβήρος Μανθούλης. Και οι δυο έγραψαν μια ξεχωριστή πορεία στην ιστορία της ΕΡΤ.

Το περιεχόμενό της είναι και πολιτικό, καθώς δυο αντίπαλοι ταβερνιάρηδες, η Ασπασία Ζορμπαλά (στο ρόλο η Γεωργία Βασιλειάδου) και ο Ανάργυρος Προκόπης (Βασίλης Αυλωνίτης) βάζουν υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου στις δημοτικές εκλογές. Δεν έχουν υπολογίσει όμως ότι ο έρωτας θα τους χτυπήσει την πόρτα, αφού τα παιδιά τους θα ερωτευτούν και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να τα βρουν στους γονείς τους.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα της ΕΔΤ, μόλις τελειώσει η ταινία θα προβληθεί ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ για τον Ανδρέα Εμπειρίκο, στη συνέχεια μία ταινία και αμέσως μετά το πρόγραμμα θα διακοπεί. Στις 8 το πρωί θα προβληθεί μια παιδική εκπομπή.

Διαβάστε για την εκπομπή σήματος από την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε Like στο Fimes.gr