ΝΕΡΙΤ: το επίμαχο νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση

Ποιο είναι το επίμαχο νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση ΝΕΡΙΤ το οποίο θα ισχύσει εφόσον ψηφιστεί και ολοκληρωθεί το μεταβατικό στάδιο;

Το αργότερο μέχρι αύριο θα έχει κατατεθεί στην βουλή προς συζήτηση το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση ΝΕΡΙΤ το οποίο θα ισχύσει (εφ όσον ψηφιστεί) μόλις ολοκληρωθεί το μεταβατικό στάδιο.

Το όνομα που θα φέρει ο νέος οργανισμός είναι ΝΕΡΙΤ και στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται όλες οι λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσει η νέα δημόσια τηλεόραση «Περιμένουμε την έγκριση του από το γενικό λογιστήριο του κράτους για να προχωρήσουμε» είπε κυβερνητική στο Real.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίμαχο νομοσχέδιο της ΝΕΡΙΤ δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις και μεταξύ άλλων θα αναφέρονται τα εξής:

• Η επωνυμία της εταιρείας είναι «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε» (στο εξής: ΝΕΡΙΤ-­‐ Α.Ε.).

• Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το Κράτος. Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

• Η δημόσια ραδιοτηλεόραση, κατά τη λειτουργία της, είναι ανεξάρτητη από το κράτος, άλλους φορείς δημόσιας εξουσίας, φορείς που ελέγχονται από αυτούς και πολιτικά κόμματα. Διαθέτει πλήρη προγραμματική και συντακτική ανεξαρτησία.

• Το μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ-­‐Α.Ε. ανήκει αποκλειστικά στο Ελληνικό Δημόσιο, στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί ένας ονομαστικός και αναπαλλοτρίωτος τίτλος. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ-­‐ Α.Ε είναι εκείνο που προκύπτει μετά την απογραφή και αποτίμηση των περιερχόμενων σε αυτή περιουσιακών στοιχείων, ενεργητικών και παθητικών, του καταργηθέντος ενιαίου φορέα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Α.Ε

• Η ΝΕΡΙΤ-­‐ Α.Ε. προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ύστερα από σχετική προκήρυξη, τηρώντας τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας.

Π. Καψής: «Το μαύρο δεν το θέλει κανείς»

Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε στο ερώτημα για το ποια είναι η άποψη του δημοσιογράφου Παντελή Καψή για το μαύρο που έπεσε στην ΕΡΤ λέγοντας: «Το μαύρο δεν το θέλει κανείς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Θέλουμε να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να το είχαμε λήξει αν είχαμε βρει μια συναινετική λύση με τους εργαζόμενους σαν αυτή που διαπραγματευόμαστε τώρα. Αν όλοι λοιπόν συμφωνούμε ότι δεν το θέλουμε ας εργαστούμε για αυτή τη λύση».

Δείτε τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση ΝΕΡΙΤ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.