Πανελλήνιες 2013: Οι “πρώτοι των πρώτων” βλέπουν το μέλλον τους στο εξωτερικό

Τι λένε οι αριστούχοι των Πανελληνίων 2013 για τις θυσίες και την προσπάθειά τους; Πώς προγραμματίζουν τα επόμενα βήματά τους;

Αποφασισμένοι να αγγίξουν τα όνειρά τους, είναι οι αριστούχοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2013.

Παρά την οικονομική κρίση κάποια νέα παιδιά όχι μόνο κατάφεραν να περάσουν στο Πανεπιστήμιο, αλλά συγκέντρωσαν ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες στις Πανελλήνιες 2013. Θυσίασαν διασκέδαση και εξόδους αλλά κατάφεραν να αποκτήσουν την πολυπόθητη φοιτητική ιδιότητα.

Ο Ηλίας Ζέρβας από το Α΄ Λύκειο Γλυφάδας με 19235 μόρια μπαίνει από τους πρώτους στο Πολυτεχνείο στο τμήμα Ηλεκτρονικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

«Θυσίασα τον ελεύθερο χρόνο και η οικογένεια μου με στήριξε προκειμένου να πετύχω το στόχο μου», λέει στο protothema.gr ο 18χρονος φοιτητής πλέον.

Το επόμενο όνειρο που θα κυνηγήσει θα είναι οι μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική, λέει με αποφασιστικότητα ο Ηλίας.

Δεύτερος στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών είναι ο Φώτης Σιούταρης, με 19642 μόρια.

«Στερήθηκαν βόλτες και κυρίως το χόμπι μου που είναι οι πολεμικές τέχνες αλλά θεωρώ ότι τα κατάφερα», λέει φανερά ικανοποιημένος ο Φώτης. Ο αριστούχος μαθητής αφού πάρει πρώτα το πτυχίο του θέλει να φύγει στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές..

Την πόρτα της Ιατρικής Αθηνών κατάφερε να ανοίξει η Μαίρη Γεροπέππα, η οποία δηλώνει αποφασισμένη να γίνει χειρουργός. Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό είναι ανάμεσα στα σχέδια της Μαίρης, που θα εξετάσει μετά τις σπουδές της όλα τα ενδεχόμενα.

Διαβάστε τα στατιστικά και συμπεράσματα για τις βάσεις 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.