Συνέδριο: “Στρατιωτικές Επεμβάσεις και Θεωρίες Επίλυσης Συγκρούσεων: Η Περίπτωση της Συρίας”

Η Μ.Κ.Ο Ιωάννης Καποδίστριας, Mέλος της ομάδας Youth for Europe, συνεχίζοντας το ακαδημαϊκό της έργο διοργανώνει συνέδριο με θέμα: Στρατιωτικές Επεμβάσεις και Θεωρίες Επίλυσης Συγκρούσεων: Η Περίπτωση της Συρίας.

H Μ.Κ.Ο Ιωάννης Καποδίστριας ιδρύθηκε το 2010 με στόχο την συνεχή δράση και προσφορά μέσω έρευνας και καινοτόμων εκδηλώσεων στην ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας. Έκτοτε έχει αναπτύξει μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα δραστηριότητα στους τομείς της έρευνας που είναι δομημένη , ενώ με μοναδική συνέπεια είναι πάντα δίπλα στη νέα γενιά διοργανώνοντας επιστημονικά συνέδρια και προγράμματα. Παράλληλα έχει δημιουργήσει μία σημαντική πλατφόρμα συνεργασίας με φορείς της κοινωνίας των πολιτών και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Στόχος της είναι η συνεχής δράση, με σκοπό την προσφορά στην ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας. Ο παρών ιστοχώρος θα σας ενημερώνει και θα σας προσφέρει πληροφορίες για την οργάνωσή μας και τις ακαδημαϊκές της δραστηριότητες.

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρες 4 με 6 μ.μ. , στην αίθουσα Ευρώπη της Νομικής Βιβλιοθήκης , Οδός Μαυρομιχάλη 23 στην Αθήνα.

Στο συνέδριο της ΜΚΟ Ιωάννης Καποδίστριας θα συμμετάσχουν σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Leiden της Ολλανδίας, Ειδικός σε θέματα Ισλάμ και Μέσης Ανατολής και Υπεύθυνος του Ερευνητικού Προγράμματος Μέσης Ανατολής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), κ. Ευάγγελος Βενέτης, ο Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων και Ειδικός σε Θέματα Μέσης Ανατολής, κ. Άρεφ Αλομπέιντ, ο Ταξίαρχος ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, Γεωστρατηγικός Αναλυτής και Συγγραφέας του βιβλίου «Αραβική Άνοιξη», κ. Βασίλειος Γιαννακόπουλος και ο Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. Ιωάννης Καποδίστριας, κ. Προκόπιος Μέριανος.

Στόχος της δράσης αυτής είναι αφενός η ενημέρωση της Επιστημονικής Κοινότητας για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και Ειδικά στη Συρία και αφετέρου ο ρόλος των Διεθνών Οργανισμών στην Επίλυση Διαφορών και στην Αποφυγή Συγκρούσεων.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Στο τέλος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για την συμμετοχή σας παρακαλείσθε όπως στείλετε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από το site της οργάνωσης στο παρακάτω link: http://www.ioanniskapodistrias.org.gr/akademaika-programmata/sunedria/

Πληροφορίες – Αιτήσεις:
Email: ioaniskapodistrias@yahoo.com
www.ioanniskapodistrias.org.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.