Γιατροί ΕΟΠΠΥ: πόσοι βλέπουν την πόρτα εξόδου. Διαθεσιμότητα

Πόσοι χιλιάδες γιατροί του ΕΟΠΠΥ μπαίνουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας με τις απολύσεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους;

Στο κάδρο της διαθεσιμότητας μπαίνουν 1.370 γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Οι απολύσεις θα γίνουν μέχρι το τέλους του έτους και θα προκύψουν από την κατάργηση των ειδικοτήτων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του ΕΟΠΥΥ, την οποία ήδη έχει εισηγηθεί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το παραπάνω σχέδιο της διαθεσιμότητας των γιατρών ΕΟΠΠΥ αποτελεί την εναλλακτική πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία θα θέσει στη σημερινή συνάντηση που θα έχει μ ε την τρόικα με στόχο να προσδιοριστεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων εντός του 2013.

Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα έχει σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το σημερινό ραντεβού θα είναι η συνέχεια της συζήτησης της προηγούμενης εβδομάδας και στην ατζέντα του κ. Μητσοτάκη και της τρόικας βρίσκεται το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας και απολύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία συνάντηση οι δύο πλευρές προχώρησαν σε απολογισμό της πρώτης διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων και των πρώτων 2000 απολύσεων που έγιναν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Επίσης παραδόθηκαν από πλευράς του υπουργείου στοιχεία για την αξιολόγηση δομών του δημοσίου, τα οποία αφορούσαν 410.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Δείτε τον σχεδιασμό για τη διαθεσιμότητα το 2014 και τις 4.000 απολύσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.