Προσοχή στις αναλήψεις από ΑΤΜ: χαμός από λάθη πασίγνωστης τράπεζας

Γιατι πρέπει να προσέχετε τις αναλήψεις από τα ΑΤΜ των τραπεζών; Τι συνέβη σε πασίγνωστη τράπεζα και έγινε χαμός;

Πανικός επικρατεί από το πρωί σε υποκαταστήματα πασίγνωστης τράπεζας όπου σπεύδουν οι πελάτες της προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη που έχουν εντοπίσει στις αναλήψεις τους από ΑΤΜ. Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στους υπαλλήλους των υποκαταστημάτων εκατοντάδες πολίτες που ζητούν να ενημερωθούν σχετικά με τις διαφοροποιήσεις που έχουν εντοπίσει μεταξύ του ποσού ανάληψης που ζήτησαν και έλαβαν και του ποσού που τους χρεώθηκε στον λογαριασμό.

Πιο συγκεκριμένα, τα “θύματα” του τεχνικού λάθους που έχει εντοπιστεί στο σύστημα της τράπεζας έχουν κάνει ανάληψη 70 ευρώ αλλά έχει χρεωθεί από το σύστημα το ποσό των 100 ευρώ. Αντίστροφα, κάποιοι στάθηκαν πιο “τυχεροί” καθώς “ζήτησαν” από το ΑΤΜ 100 ευρώ ενώ αυτό τους έδωσε 130 ευρώ παρόλο που τους χρέωσε μονο 100 στο λογαρισμό τους.

Η Τράπεζα φαίνεται να είναι κοντά στην λύση του προβλήματος, ωστόσο το επόμενο βήμα είναι να πιστωθούν στους πελάτες της τα ποσά που προέκυψαν από λάθος χρέωση και αντίστοιχα να χρεωθούν τα “πραγματικά” ποσά ανάληψης που έλαβαν όσοι “ζήτησαν” λιγότερα.

Δεκάδες είναι οι “καταγγελίες” και τα παράπονα και σε υποκατάστημα του Ηρακλείου της Κρήτης, όπως αναφέρει το Prismanews.gr.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι σήμερα όλοι όσοι επιθυμούν να κάνουν αναλήψεις και σε κάθε περίπτωση να ελέγχουν την κίνηση του λογαριασμού τους έπειτα από κάθε συναλλαγή.

Η τράπεζα καθησυχάζει λέγοντας πως γνωρίζει το θέμα και θα λύσει το πρόβλημα άμεσα.

Διαβάστε ποια τα χειρότερα PIN στα ΑΤΜ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.