Σε ποιους κλάδους θα γίνουν προσλήψεις το 2014

Σε ποιους κλάδους θα γίνουν προσλήψεις το 2014; Διαβάστε πού θα γίνουν προσλήψεις το 2014.

Πολλές επιχειρήσεις το παράκαναν με τις απολύσεις και τώρα, βλέποντας τα κενά που δυσχεραίνουν τον τρόπο λειτουργίας τους, προγραμματίζουν να κάνουν προσλήψεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Έρευνα της Manpowerαποκαλύπτει και τους κλάδους στους οποίους πρόκειται να γίνουν αυτές οι προσλήψεις. Δείτε και προσαρμόστε ανάλογα τις αναζητήσεις που κάνετε στις έντυπες και ηλεκτρονικές αγγελίες.

Συνολικά, η έρευνα της Manpowerκαταγράφει διάθεση αύξηση της απασχόλησης στους επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας μέσα στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014.

Ανά κλάδο αναμένονται οι εξής προσλήψεις το 2014:

Οι εργοδότες του τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών αναφέρουν τα πιο αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +15%.

Οι εργοδότες του τομέα Τουρισμού αναφέρουν επιφυλακτικά αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων, με Προοπτικές της τάξης του +8%,

Στον χρηματοοικονομικό τομέα αναφέρονται προοπτικές της τάξεως του 6%.

Στον κλάδο του realestate, στον κλάδο παροχής υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις και το εμπόριο (χονδρική & λιανική) αναφέρονται αναφέρονται αντίστοιχες προοπτικές της τάξεως του 6%.

Οι εργοδότες σε δύο τομείς – Κατασκευές και Δημόσιο & Κοινωνικές Υπηρεσίες – επίσης προβλέπουν αύξηση της απασχόλησης κατά 5%.

Σημαντική μείωση στην απασχόληση, αναμένεται στον τομέα της γεωργίας με τις συνολικές θέσεις να προβλέπεται ότι θα μειωθούν σε ποσοστό της τάξεως του 9%.

«Καθώς οι προθέσεις προσλήψεων των εργοδοτών σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας ανακάμπτουν σταδιακά, όσοι βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Οι συνέπειες των περικοπών των προηγούμενων τριμήνων υπήρξαν έως και επιζήμιες για ορισμένους οργανισμούς. Οι επιχειρήσεις έχουν αντιληφθεί ότι αν θέλουν να επιτύχουν, έχουν ανάγκη από σωστές οργανωτικές δομές και στήριξη ταλαντούχων ανθρώπων, που θα προσθέσουν αξία. Ωστόσο, οι εργοδότες είναι πλέον πιο επιφυλακτικοί και επιλεκτικοί από όσο έχουν υπάρξει ποτέ. Για τους υποψηφίους αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να δείξουν ξεκάθαρα πώς θα συνεισφέρουν στην επιτυχία των επιχειρήσεων, όχι μόνο λόγω των πτυχίων τους, αλλά και με τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει στην επαγγελματική τους πορεία,» δήλωσε χαρακτηριστικά η Βενετία Κουσία, επικεφαλής της ManpowerGroup.

Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ο δείκτης της απασχόλησης ενισχύεται σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι σημαντικότερες βελτιώσεις των Προοπτικών, της τάξης των 12 και 11 ποσοστιαίων μονάδων, καταγράφονται στον τομέα του Τουρισμού και τον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών αντίστοιχα. Οι εργοδότες αναφέρουν αύξηση οκτώ ποσοστιαίων μονάδων στον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική), και βελτίωση 7 ποσοστιαίων μονάδων στον τομέα της Μεταποίησης. Ωστόσο, οι προοπτικές προσλήψεων εμφανίζονται ασθενέστερες στον τομέα της Γεωργίας, όπου οι Προοπτικές μειώνονται κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι προοπτικές προσλήψεων ενισχύονται και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Σημαντικές αυξήσεις της τάξης των 26 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφονται στον τομέα του Τουρισμού και στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών, ενώ οι Προοπτικές στον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική) είναι ενισχυμένες κατά 23 ποσοστιαίες μονάδες. Παράλληλα, οι Προοπτικές βελτιώνονται κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες στους τομείς των Κατασκευών και της Μεταποίησης, ενώ οι Προοπτικές για τον τομέα Δημόσιο & Κοινωνικές Υπηρεσίες είναι ενισχυμένες κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Διαβάστε σε ποιους κλάδους θα υπάρξουν προσλήψεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.