Γαβριήλ Σακελλαρίδης: ποιος ο 33χρονος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

Ποιος είναι ο 33χρονος Γαβριήλ Σακελλαρίδης που πήρε το χρίσμα από τον Αλέξη Τσίπρα για τη διεκδίκηση της δημαρχίας Αθηνών;

Λίγο από… Αλέξη Τσίπρα θυμίζει ο μόλις 34 ετών υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Αθήνας στις Δημοτικές εκλογές 2014, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος έχει πλούσιο βιογραφικό και πολλούς μεταπτυχιακούς τίτλους.

Οι ομοιότητες, έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με το νεαρό της ηλικίας, καθώς και την υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για δήμαρχος της Αθήνας, αφού και ο κ. Τσίπρας ήταν υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων το 2006, όταν ήταν σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, γεννήθηκε το 1980 στη Ν. Σμύρνη όπου και μεγάλωσε. Μαθήτευσε στην Ευαγγελική Σχολή και πέρασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) από το οποίο και αποφοίτησε και έπειτα προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη, ενώ σήμερα είναι υποψήφιος Διδάκτορας Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έχει ασκήσει το επάγγελμα του Οικονομολόγου και έχει λάβει μέρος στην εκπόνηση πολλών οικονομικών μελετών, ενώ είναι και μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς».

Έχει διατελέσει μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού ενώ σήμερα είναι ο συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος. Παλαιότερα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπήρξε Γραμματέας του Συνασπισμού στη Νέα Σμύρνη και συμμετέχει ενεργά στη Δημοτική Κίνηση Στροφή και στα κοινωνικά κινήματα της πόλης.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι εκ των στενών συνεργατών του Αλ. Τσίπρα, ενώ είναι μέλος της Επιτροπής Τεκμηρίωσης και Μελετών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού και πολλές φορές συμμετέχει σε κλειστές συσκέψεις που αφορούν κυρίως θέματα οικονομικής πολιτικής και όχι μόνον.

Στις εκλογές του 2012, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ήταν υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να εκλεγεί. Αμέσως μετά εντάχθηκε στην ομάδα των στενών συνεργατών του προέδρου του κόμματος, ενώ συνεχίζει την κομματική του δράση μετέχοντας σε ομάδες επιμόρφωσης και σεμινάρια στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ακόμη ότι στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εισήλθε στην πρώτη εικοσάδα. Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή στην πρώτη τριάδα ήταν με σειρά κατάταξης ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Μηλιός.

Δείτε πώς η γνωστή ηθοποιός Αντωνία Γιαννούλη αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.