Αξιοποίηση Ελληνικού: πότε και πώς φέρνει 35.000 νέες θέσεις εργασίας

Πώς η αξιοποίηση της περιοχής του Ελληνικού φέρνει 35.000 νέες θέσεις εργασίας; Ποιες οι δηλώσεις του ΙΟΒΕ;

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών ερευνών, η σταδιακή αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, πρόκειται να συμβάλλει στη δημιουργία 35.000 νέων θέσεων εργασίας, την περίοδο 2014-2025, πέραν εκείνων που αφορούν στη λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων.

Η μελέτη του ΙΟΒΕ με τίτλο «Η παραχώρηση και αξιοποίηση της περιοχής του Ελληνικού ως μοχλός ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, μία αποτίμηση των μακροοικονομικών επιπτώσεων», που δημιουργήθηκε για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, αναμένεται να συντομεύσει και να επιταχύνει την οικονομική δραστηριότητα μέσω των νέων θέσεων εργασίας, που ανοίγονται.

Όπως αναφέρει η έρευνα, έως και το 2025 το ΑΕΠ πρόκειται να είναι σχεδόν 1,2% υψηλότερο, βάζοντας ψηλά τον πήχη της οικονομίας στην περιφέρεια Αττικής, καθώς το Ελληνικό αποτελεί από τις πιο προνομιούχες εκτάσεις της Αττικής.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στο ενδεχόμενο να μην παραχωρηθεί το Ελληνικό, αναμένονται τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, καθώς θα υπάρξει σημαντική υποχώρηση του ΑΕΠ, κατά 0,3% αλλά και απώλεια τουλάχιστον 14.500 θέσεων εργασίας τα πρώτα 2 χρόνια.

Διαβάστε τι συνέβη με ατύχημα στην περιοχή του Ελληνικού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.