Παραιτήθηκε ο Αχμέτ Κουρτ από ΣΥΡΙΖΑ: ποια η σχέση του με τους Γκρίζους Λύκους

Γιατί παραιτήθηκε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αχμέτ Κούρτ; Ποια η σχέση του με τους Γκρίζους Λύκους;

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ως περιφερειακός σύμβουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Αχμέτ Κουρτ εξαιτίας των φωτογραφιών, που βγήκαν στη φόρα, στις οποίες απεικονίζεται με τον ηγέτη της τουρκικής φασιστικής-παραστρατιωτικής οργάνωσης, Γκρίζοι Λύκοι.

Όπως αποκάλυψε δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, ο Αχμέτ Κουρτ εμφανίστηκε “αγκαζέ” με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, γεγονός που προκάλεσε σάλο τόσο στο διαδίκτυο όσο και στον πολιτικό κόσμο.

Μάλιστα, παρόμοια φωτογραφία είχε δημοσιεύσει και ο Αχμέτ Κουρτ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου και πάλι εμφανίζεται με τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων.

Σύμφωνα δε με τον Ριζοσπάστη «Σε νέα απόσυρση υποψηφίου οδηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά απ’ το ευρωψηφοδέλτιο, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η υποψηφιότητα της Σ. Σουλεϊμάν, την οποία – μεταξύ άλλων – έχει βραβεύσει το αμερικανικό ΥΠΕΞ. Σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της ΚΠΕ, Δ. Βίτσα, αποφασίστηκε η αντικατάστασή της απ’ τον Μεστάν Οσμάν Ουμίζ. Σε δεύτερο πλάνο έχει μείνει προσώρας η υποψηφιότητα του Κουρτ Αχμέτ στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, προέδρου της αποκαλούμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» («ΤΕΞ»), με στενές σχέσεις με το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα των Γκρίζων Λύκων, που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ, το οποίο μάλιστα φέρεται διατεθειμένο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές με τη στήριξη της «ΤΕΞ».

Διαβάστε ποιος πήρε τη θέση του Λαζόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.