Γιάννης Βαρουφάκης: μυστήριο με τη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τι ισχύει με τη συμμετοχή του Γιάννη Βαρουφάκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ίδιος ο Γιάννης Βαρουφάκης ζήτησε να μην είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωψηφοδέλτιο, ωστόσο o γνωστός οικονομολόγος θέλει να συμβάλει στη νίκη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του στην ιστοσελίδα TVXS.

Ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια ερμηνεύει τις οικονομικές εξελίξεις της ελληνικής κρίσης φέρονταν σύμφωνα με σενάρια να βολιδοσκοπείται από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να είναι ανάμεσα στα ονόματα που θα ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του, ωστόσο δε δείχνει ιδιαίτερα θετικός. Φρόντισε μάλιστα να διαψεύσει μέσω twitter κάθε σενάριο. «Όπως δηλώνω από το ʼ10, δεν θα είμαι υποψήφιος ούτε στις εκλογές ούτε στις βουλευτικές. Διεκδικώ μόνο το δικαίωμα στην ισηγορία. Κατανοητό;», έγραψε βάζοντας άνω τελεία σε όσους τον ήθελαν να ασχολείται ενεργά με την πολιτική.

«Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης βρίσκεται σε επαφή και διάλογο μαζί μου και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε, άλλωστε, συμμετάσχει σε πολλές δημόσιες εκδηλώσεις από κοινού. Εν όψει της κρίσιμης μάχης των ευρωεκλογών συζητήθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Μίλησα μαζί του και μου είπε ότι, αν και δεν θα ήθελε να είναι υποψήφιος, θέλει να συμβάλει όσο μπορεί με τις γνώσεις και την εμπειρία του στον αγώνα που κάνουμε για τη νίκη στις ευρωεκλογές και στη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η Ευρώπη και ο τόπος».

Διαβάστε ποια τα 36 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.