Κοινωνικό μέρισμα έως 1.000 ευρώ: πώς να κάνετε την αίτηση

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνετε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα;

Την περίοδο μετά τις γιορτές του Πάσχα πρόκειται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, οι οποίες θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω του taxisnet με τους κωδικούς, που χρησιμοποιούν οι φορολογούμενοι για την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων.

Μετά την επιτυχή ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα, θα προηγηθεί ο ενδελεχής έλεγχος των στοιχείων των αιτώντων και αφού εξακριβωθεί η εγκυρότητά τους αλλά και η κάλυψη των προϋποθέσεων, θα κατατεθούν τα χρήματα στους εκάστοτε λογαριασμούς. Οι ένστολοι, θα λάβουν αυτόματα το μερίδιό τους στις 9 Μαΐου, μαζί με τους μισθούς τους.

Το ποσό από το κοινωνικό μέρισμα, που θα λάβουν οι δικαιούχοι διαμορφώνεται ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, και συγκεκριμένα ορίζεται στα 500 ευρώ κατ’ άτομο, ποσό το οποίο προσαυξάνεται κατά 166,7 για κάθε ενήλικο μέλος και κατά 83,3 για κάθε ανήλικο μέλος της οικογένειας.

Πρακτικά, το γεγονός αυτό σημαίνει, πως μια οικογένεια με ένα παιδί, πρόκειται να λάβει από το κοινωνικό μέρισμα 750 ευρώ, οικογένεια με δύο παιδιά θα λάβει 833,3, ενώ σε οικογένεια με τρία παιδια αντιστοιχεί το ποσό των 916,6 ευρώ.

Σημειώνεται, πως προϋπόθεση για να γίνει δεκτή και να εξεταστεί η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα μέσω του taxisnet είναι να τα στοιχεία να ανταποκρίνονται στα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Διαβάστε ποια τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.