Κοινωνικό μέρισμα έως 1.000 ευρώ: αλλαγές στα κριτήρια, περισσότεροι οι δικαιούχοι

Ποιες οι αλλαγές στο κοινωνικό μέρισμα; Πόσο αυξάνονται οι δικαιούχοι;

Νέες αλλαγές αναμένονται για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, όπως ανακοίνωσε το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου “Θέλουμε να εξαντλήσουμε πλήρως και το ταχύτερο δυνατόν το ποσό των 525 εκατ. ευρώ, που είναι το κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα».

Ταυτόχρονα, αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες αλλαγές στα κριτήρια, μετά τη λήξη της προθεσμίας αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα, στις 30 Ιουνίου και σε περίπτωση, που υπάρξει αδιάθετο ποσό από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών «θα ληφθούν υπόψη και οι φορολογικές δηλώσεις του 2014, κατ’ αρχήν για τους μακροχρόνια άνεργους (σ.σ. τα γενικά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα αφορούν σε φορολογικές που υποβλήθηκαν το 2013)», ενώ εξετάζονται και τα εξής ενδεχόμενα:

Να αυξήθει κατά 500 ευρώ το εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ (το κοινωνικό μέρισμα, πάντως, θα απομειώνεται στη συνέχεια κατά το πρότυπο της διανομής στους ένστολους).

Να λάβει υπόψη τις δηλώσεις που θα υποβληθούν φέτος για το σύνολο των πολιτών (το δεύτερο ενδεχόμενο φαίνεται δυσκολότερο).

Διαβάστε ποιοι έχουν δεύτερη ευκαιρία για το κοινωνικό μέρισμα, πώς θα γίνουν οι πληρωμές για το κοινωνικό μέρισμα, ποιες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα απορρίπτονται και πώς να συμπληρώσετε την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.