Νότια Κορέα: πλήρης ανατροπή στο ναυάγιο, ποιο το τραγικό λάθος

Ποιο ήταν το τραγικό λάθος και η πλήρης ανατροπή στο θρίλερ του ναυαγίου στη Νότιο Κορέα; Διαβάστε για το ναυάγιο για την Νότια Κορέα.

Πλήρης ανατροπή στο θρίλερ με το ναυάγιο στη Νότια Κορέα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων μαθητών.

Σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι το πλοίο μετέφερε φορτίο τρεις φορές παραπάνω από το επιτρεπόμενο, ενώ χθες το βράδυ οι Αρχές της χώρας έκαναν έφοδο στο σπίτι του ιδιοκτήτη της εταιρείας. Ο κάτοχος του Sewol αναμένεται σύντομα να βρεθεί στο εδώλιο, καθώς το πλοίο του ήταν φορτωμένο με 3.608 τόνους εμπορευμάτων, ενώ το προτεινόμενο ήταν 987 τόνοι.

Βέβαια, ένα μεγάλο μέρος του εμπορεύματος είναι «θαμμένο» στο ναυάγιο και αν δεν ανασυρθεί, όπως είναι ευνόητο, δεν μπορoύν ν΄αποδοθούν κατηγορίες στον Yoo Byung-eun, ιδιοκτήτη της Cheonghaejin Marine Co, στην oποία ανήκε το Sewol. Παράλληλα, βέβαια, υπάρχουν υπόνοιες και για ευρήματα που ενδέχεται να δημιουργήσουν νέα υπόθεση φοροδιαφυγής για τον Νοτιοκορεάτη δισεκατομμυριούχο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του, πάντως, δεν ανέφερε ότι η οικογένεια αναλαμβάνει την αστική ευθύνη για αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε «τραγικό δυστύχημα» και τόνισε ότι δεν κλήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Ο Yoo Byung-eun και η οικογένειά του θ’ αναλάβουν τη νομική και κοινωνική ευθύνη για το τραγικό ναυάγιο, αν χρειαστεί, ως μεγαλομέτοχοι της εταιρείας», είπε συγκεκριμένα.

Διαβάστε ποια η επιστολή του άτυχου καθηγητή, που αυτοκτόνησε μετά το ναυάγιο στη Νότια Κορέα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.