Εurovision 2014, νικητής: γιατί η Conchita Wurst τα σάρωσε όλα

Πώς η πιο εκκεντρική συμμετοχή της Αυστρίας στον φετινό διαγωνισμό Eurovision 2014 νίκησε με την Conchita Wurst με το τραγούδι «Rise Like a Phoenix»;

H πιο εκκεντρική συμμετοχή, αυτή της drag τραγουδίστριας Conchita Wurst από την Αυστρία, με το τραγούδι «Rise Like a Phoenix», είναι η μεγάλη νικήτρια του 59ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «B & W – Hallerne» της Κοπεγχάγης.

Ο Thomas «Tom» Neuwirth ή αλλιώς Conchita Wurst φεύγοντας από τη Δανία, θα έχει στις βαλίτσες του (ή της)  και την επόμενη διοργάνωση του μουσικού διαγωνισμού.

Η «γυναίκα με τα μούσια» κέρδισε τις εντυπώσεις με την εξαιρετική σκηνική παρουσία και τις φωνητικές της ικανότητες και σήκωσε το τρόπαιο του 59ου διαγωνισμού της Eurovision 2014 και έκανε την αρένα να σειστεί!

Τα στοιχήματα που ήθελαν Αυστρία και Σουηδία να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση τελικά επιβεβαιώθηκαν.

Η Αυστρία είχε να νικήσει από το 1966, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια δεν είχε περάσει καν στον τελικό.

«Αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη σε όσους πιστεύουν στην ελευθερία. Ξέρετε ποιοι είστε. Είμαστε ενωμένοι!», ήταν τα πρώτα λόγια της τραγουδίστριας Conchita Wurst και τα οποία φαίνεται ότι “άγγιξαν” στην ψυχή πολλούς Ευρωπαίους πολίτες για να την ψηφίσουν και να της δώσουν την πρώτη θέση.

Δεύτερη «τερμάτισε» η Ολλανδία με 238 βαθμούς και την τριάδα έκλεισε η Σουηδία με 218 βαθμούς.

Η ελληνική συμμετοχή που πήρε μόλις 45 βαθμούς από 10 χώρες, τερμάτισε στην 20η θέση.

Ένας άντρας που ντύνεται γυναίκα, αλλά έχει και μούσι. Η Conchita Wurst, η Draq Queen persona του Thomas «Tom» Neuwirth, προκάλεσε αίσθηση με τη συμμετοχή καθώς και με τη νίκη στη φετινή Eurovision. Όσοι παρακολούθησαν τον β΄ ημιτελικό, είδαν ότι μέχρι την τελευταία στιγμή το όνομα της Αυστρίας δεν είχε ανακοινωθεί. Και μόλις πήγε να εκφωνηθεί το δέκατο όνομα της χώρας που θα πήγαινε στον τελικό, το κοινό άρχισε να φωνάζει «Αυστρία», φανερώνοντας πως η εμφάνιση αυτή έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Έτσι κι αλλιώς, ήταν μια υποψηφιότητα κομμένη και ραμμένη για τα μέτρα του θεσμού.

Με τα ελληνικά χρώματα διαγωνίστηκαν οι Freaky Fortune και Riskykidd που στόχο τους είχαν να κάνουν όλη την Ευρώπη να ξεσηκωθεί, να τραγουδήσει και να χορέψει Rise Up. Αφού πέρασαν τον «σκόπελο» του ημιτελικού, από τον οποίο προκρίθηκαν έκτοι, τα τρία αγόρια και ο πρωταθλητής και μέλος της Εθνικής Ομάδας, Αρθούρο Γερεμιάν, που «ανέβασε» ακόμα πιο ψηλά την ελληνική συμμετοχή πάνω στο τραμπολίνο του, ανέβηκαν στη σκηνή και παρουσίασαν ένα ιδιαίτερο χορογραφικό δρώμενο βασισμένο σε μια ιδέα του Φωκά Ευαγγελινού που χορογράφησε ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Συνολικά στον τελικό του 59ου διαγωνισμού Eurovision 2014 βρέθηκαν οι εκπρόσωποι 26 χωρών.

Το ελληνικό συγκρότημα εμφανίστηκε δέκατο κατά σειρά έχοντας την ατυχία να προηγηθούν τα αβυσσαλέα ντεκολτέ (Πολωνία), ενώ τη σκυτάλη πήρε η γυναίκα με τα μούσια (Αυστρία).

Δείτε σε ποια θέση τερμάτισε η Ελλάδα στην Eurovision 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.