Αργύρης Ντινόπουλος: ποιος ο φωνακλάς νέος υπουργός Εσωτερικών. Βιογραφικό

Ποιος είναι ο νέος υπουργός εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος; Διαβάστε το βιογραφικό του νέου υπουργού εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1956. Γονείς του είναι ο Βασίλης και η Μαρία Ντινοπούλου.

Ο πατέρας του Αργύρη Ντινόπουλου από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, απόστρατος ταξίαρχος του ελληνικού στρατού. Στον πόλεμο του 1940 ως πρωτοετής εύελπις κατέφυγε με άλλους ευέλπιδες στην Κρήτη όπου πολέμησαν τους γερμανούς εισβολείς. Στην διάρκεια της κατοχής βγήκε στο βουνό και πήρε μέρος στην αντίσταση.

Μετά την αποστρατεία του ασχολήθηκε με λογοτεχνικές μεταφράσεις. Μετέφρασε – απευθείας από το ρωσικό πρωτότυπο κείμενο – θεατρικά έργα και μυθιστορήματα των Ντοστογιέφσκι και Τσέχωφ. Οι λογοτεχνικές μεταφράσεις του εκδόθηκαν σε δώδεκα βιβλία από γνωστούς εκδοτικούς οίκους.

Η μητέρα του Αργύρη Ντινόπουλου, Μαρία, από το Μέτσοβο, συνταξιούχος καθηγήτρια οικιακής οικονομίας στην μέση εκπαίδευση.

Ιδιαίτερη σχέση ανέπτυξε ο Αργύρης Ντινόπουλος με τον παππού του που ήταν συμβολαιογράφος στα Τρίκαλα Θεσσαλίας.
Ο πρεσβύτερος Αργύρης Ντινόπουλος – γεννημένος το 1891 στο Μουζάκι Καρδίτσας – πολέμησε στους βαλκανικούς πολέμους και έζησε τα δραματικά γεγονότα του εθνικού διχασμού.

Οι διηγήσεις του ήταν, για τον εγγονό, η πρώτη σχέση του με την νεώτερη ελληνική ιστορία και την πολιτική.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος πέρασε τα παιδικά χρόνια του σε διάφορες ελληνικές πόλεις αφού οι μεταθέσεις του αξιωματικού Βασίλη Ντινόπουλου υποχρέωναν την οικογένεια – μητέρα και τρία παιδιά – να ακολουθεί τον πατέρα.

Ως μαθητής στο δημοτικό και στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου φοίτησε παράλληλα στα κατηχητικά σχολεία.

Έτσι, οι αρχές της χριστιανικής και της ελληνικής παιδείας διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα και το σύστημα αξιών του από πολύ νεαρή ηλικία.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης το καλοκαίρι της μεταπολίτευσης.

Διαβάστε ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί μετά τον ανασχηματισμό κυβέρνησης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.