Eισήγηση-βόμβα σε Σαμαρά: “Μην πάς σε εκλογές γιατί…”

Ποια η εισήγηση που δέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς για τις εκλογές;

Αποφασισμένος να εξαντλήσει την τετραετία εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ξεκαθαρίζει μέσω των στενών συνεργατών του, ότι δεν θα υποκύψεις στις ασφυκτικές πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κάλπες το φθινόπωρο.

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι δεν υπάρχει για την ώρα η προεδρική πλειοψηφία των 180 βουλευτών για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά δε δείχνει να κάμπτεται.

Η εισήγηση φωτιά που του έκανε στενός του συνεργάτης βασίζεται σε δύο άξονες που είναι οι εξής:

-Ο πρώτος: να μην ακολουθήσει την τακτική του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος υποχρεώθηκε σε εκλογές, όταν πείστηκε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα συναινούσε στην επανεκλογή Παπούλια.

-να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για το αδιέξοδο και την ακυβερνησία στην οποία θα βρεθεί η χώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός

-θα ακολουθήσει τη συνταγματική διαδικασία, κάτι που σημαίνει ότι θα προτείνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Βουλή.
-Εάν συμπληρώνεται η απαραίτητη πλειοψηφία θα συνεχίσει,
-Σε διαφορετική περίπτωση θα πάει σε εκλογές μετά την Τρίτη ψηφοφορία, δηλαδή το Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2015, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα χρεώνοντας την πολιτική ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτίμηση του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος από τη στρατηγική των εκλογών με κάθε μέσο το φθινόπωρο που ακολουθεί.

Εκκίνηση διαδικασίας

Η εκκίνηση της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2015, ενώ απώτατο όριο είναι η 8η Φεβρουαρίου, του επόμενου έτους.

Το σενάριο να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, δεν υπάρχει., με το σκεπτικό ότι δεν είναι πρέπον για το κύρος του θεσμού.

Διαβάστε πώς επέλεξε ο Σαμαράς τους υπουργούς στον ανασχηματισμό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.